Skivpanelen listar nu albumen från JULI 2021

Då är det dags att summera JULI månads album. Vår skivpanel har sonderat albumsläppen för 2021:s sjunde månad och det är en mycket intressant lista, eller vad säger ni om POWERWOLF (DE), AT THE GATES, MORDRED (US) och DEE SNIDER (US).

Title1Data1
Band: At The Gates
Album: The Nightmare Of Being
Skivbolag: Century Media
Releasedatum: 2021-07-02
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 8,3 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
At The Gates nya alster är otroligt häftigt producerat och arrangerat. Varje element i kompositionen har maximerats på ett magiskt sätt. Kan detta ha med all tid som tillkommit pga pandemin månne? Dynamiken mellan mörkrets avgrund i The Nightmare of being kontra introt på Garden of Cyrus är hårresande. Hatten av för ett bandets kanske bästa album någonsin.Produktionen är maffig och sången är grym. Jag såg fram mot den här skivan och blev rätt överraskad av flera inslag i musiken. Jag gillar ändå den mångsidighet som At The Gates visar upp här. Det är ju kul. Som det progressiva partiet i The Fall into Time eller hela låten Cosmic Pessimism är såna exempel.
Tony AsplundAndré Millom
Den lekfullhet med dynamik i låtskrivande och upptäcktsresande i olika genrés med en hel del ljudlandskapsutforskande tar At The Gates sin metal till nästa nivå. De stilfulla piano, flöjt, saxofon, klarinett, tuba, fagott och stråk-detaljerna bäddar dödsmetallen i en härlig miljö. ATG:s bästa sedan återkomsten. Härligt!Ifall vemodig dödsmetall med gravallvarliga budskap och mörka atmosfärer kan låta bättre än vad det gör från At The Gates? Jag tvivlar på det, trycker på repeat och dyker med spänning ner i mörkret igen.
Title1Data1
Band: Powerwolf
Album: Call Of The Wild
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2021-07-16
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,3 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Powerwolf ökar taktfast sin fanbase, känns som de hittat formeln för success. För mig har dock genren ett litet problem vilket är att den är lite för fyrkantig när det kommer till låtskapandet. Bombastiska arrangemang, hög fart i baskaggen och stilrena gitarrsolon. Det är inget fel med det, men hade dock önskat att Powerwolf vågat tas sig mer utanför boxen och bli lite mer dynamiska. Godkänt, men inte mer helt enkelt. Sabaton korsas med Feuerschwanz och det passar alldeles utmärkt. Det är något med tyskar och denna genre som gifter sig så otroligt väl. Vad har de egentligen i dricksvattnet nere i den tyska republiken? Sermon of Swords och Glaubanskraft är de låtar jag minns mest efter mina lyssningar. Danke!
Tony AsplundAndré Millom
Den tyska versionen av Sabaton fortsätter enligt utstakad bana. Power-metalen sitter precis där allt ska vara och enligt alla mallar, men trots att nästan allt är enligt mall är det enormt medryckande och energigivande. Fråga! Låter inte Powerwolfs Beast of Gévaudan väldigt mycket som Sabatons Fields of Verdun?Låtmaterialet är dynamiskt och följer en röd tråd. Det är samma musikaliska bana vi sett Powerwolf vandra länge och de fyller sina skor mycket väl med övertygande melodier. Håll extra koll på Doro Pesch gästspel på Deluxe-versionen av albumet. Magnifikt!
Title1Data1
Band: Mordred
Album: The Dark Parade
Skivbolag: M-Theory Audiio
Releasedatum: 2021-07-23
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,0 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Bay-area-bandet Mordred var pionjärer och tidigt ute med att blanda thrash, funk och scratchade skivor. Albummässigt har det varit tyst i 26 år, men nu har de samlat kraft och spelat in det nya albumet The Dark Parade. Mycket intressant, genre-typiskt och ett riktigt bra sväng. Favoritlåtar är Dragging for Bodies (Alice in Chains-vibbar) och I am Charlie.Spännande och uppfinningsrik musik som är sådär crazy så att musiken får mig att tänka på Jokern. Att det hela även byggdes på en grund av Thrash Metal gör allt så fantastiskt trevlig i mina öron. Titelspåret och I Am Charlie är klockrena exempel på att denna skiva är väl värd extra lyssningar.
Tony AsplundAndré Millom
Äntligen! Mordred återvänder efter 25 års uppehåll med sin thrash/hiphop/funk där de slutate från deras 2 första plattor med en krispig och fet produktion. Med thrash metal som grund för sin musik balanserar de smakfullt mellan genrer. Missa inte tydliga Thin Lizzy tributen i Smash Goes the Bottle! Det här är MIN påse! 😎Det är en salig blandning detta. Det är lite metal, lite fuzz, lite hip-hop och en hel del galenskap. Teatralt och gränstänjande. Det har förstås sin publik, dock ingår inte undertecknad i den skaran. Det här är kul men helt enkelt inte min påse.
Title1Data1
Band: Dee Snider
Album: Leave A Scar
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2021-07-30
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6,3 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Otroligt kul att energiknippet Dee Snider tar en helt ny väg med sitt senaste soloalbum. Skitiga, punkiga och tunga metal-riff banar kanske till succé, men jag får inte ihop det helhetsmässigt. Riff och Dee’s sång gifter sig inte alls så bra. Hur som helst diggar jag ändå albumet tillräckligt mycket för att inte helt dissa det. Det finns några favoriter, Before I Go och Time To Choose.Gubben är 66 bast och att han har kvar en bra hårdrocksröst är verkligen anmärkningsvärt. Även om Dee har blivit lite hårdare i musiken känns hans röst igen tillräckligt mycket för att man ska känna lite Twisted Sister nostalgi. In for the Kill och I Gotta Rock (again) spär bara på det ännu mer.
Tony AsplundAndré Millom
Tacka Jasta från Hatebreed som teamade upp med Dee i o m förra plattan och tog honom tillbaka till metal igen. Trots energin i Dees sång och tunga musiken känns materialet något likriktat och det känns som en rak 90-väg i Norrland utan tempoändringar. Stand och Before I go bjuder på lite variation dock.Twisted Sister-sångaren känner uppenbarligen fortfarande ett behov av att rocka. Något som han trots vissa skavanker gör helt ok. Låtarna är av varierande kvalité, då vissa känns avdammade men andra, som ilskna "Time To Choose", bränner till desto mer.

Relaterade artiklar