Tre old school trash plattor du inte får missa

Tiden flyger förbi och många av gårdagens hårdrockslegender har landat på något ålderdomshem eller helt enkelt tappat gnistan. Ljuvligt att nästa generation står redo att förvalta arvet. Särskilt inom – och häng med nu i det här genrenamnet – old school blackened speed and trash metal.

Gör det enkelt för dig och tänk istället “bra jävla hårdrock” med ena handen i graven och den andra runt whiskeyflaskan så är du rätt ute. Snabb, ondskefull skit proppfull med riff.

Här kommer tre supersnabba och djävulskt bra blackened trash-plattor.

Demiser – Through the gate eternal
USA
Släpptes 21 mars 2021
FACEBOOK | BANDCAMP

Med ruskigt raspiga tongångar, raketfart och konstant rörelse tar Demiser stora steg på sin debut Through the gate eternal. Här finns underbart köttiga trashriff som i Offering, och monstruösa intron som i Deathstrike. Demiser är dessutom extra duktiga på ren och skär underhållning eftersom det sipprar in rock n roll-injektioner här och var. Här blandas även teutonisk trash med amerikansk trash vilket bäddar för spänning. 

 

Bastardizer – Dawn of domination
Australien
Släpptes 17 september 2018
FACEBOOK
| BANDCAMP

Snäppet mer sliten produktion och aningen skränigare än Demiser. Här finns dock gott som skrika-ikapp-sånger och en skönt stinkande punkattityd som vilar över hela skivan. Extra svag är jag för Chris Beesleys helvetiska sång som breddar och stärker upplevelsen. Den här genren är ju smått överbefolkad, likt den senaste vågen av old school death metal, och då gäller det att ha styr på riffen för att märkas i trängseln. Och det har Bastardizer gott om. Lyssna bara på Whiskey ’til death, Midnight in hell och Demons Unleashed.

 

Insane – Victims
Sverige
Släpptes 30 april 2021
BANDCAMP

Okej. Det här är inte riktigt blackened trash utan trash rakt av. Skitsamma. Svenska Insane har tydligen mosat på med massa old school trash i över 10 år. Något åtminstone jag har missat helt och hållet – fy skäms. Dessutom en platta som tar lite mer i anspråk än både Demiser och Bastardizer. 6 av plattans 10 låtar är dessutom över 4 minuter så räkna inte med något lättsmält alla gånger.

 

SKRIBENT: Alexander Åberg (alexander.aberg@rockbladet.se)

Relaterade artiklar