D-A-D OCH SATOR PÅ GEMENSAM TURNÉ I SVERIGE!

Danska rockbandet D-A-D och svenska Sator spelar tillsammans i fem städer i Sverige nästa år! Båda banden bildades på 80-talet och har sedan dess släppt flera hyllade album och låtar. Den 9 september kommer de till Annexet i Stockholm, 10 september till Dalhalla i Rättvik, 16 september till Nöjesfabriken i Karlstad, 17 september till Partille Arena i Göteborg och 23 september till KB i Malmö!

Annons 

 

D-A-D

Sedan deras internationella succé med ”Sleeping My Day Away” från 1989 har D-A-D befunnit sig bland toppligan för dansk rock och ser ut att stanna där ett bra tag framöver. I mer än tre decennier har D-A-D skapat musik tillsammans och deras kritikerrosade album ”A Prayer For The Loud” från 2019 påminner om några av bandets mest klassiska låtar som ”No Fuel Left For The Pilgrims” och ”Riskin’ It All”. Den tidlösa rocken med inslag av blues, cowpunk och country som genomsyrar bandets imponerande musikkatalog är en viktig del av Danmarks musikhistoria som fångar både den yngre och äldre publiken världen över som skapar oförglömliga liveupplevelser.

”Jeg kan helt nøgternt indrømme, at jeg ikke kan huske hvor mange gange Kent og Chips fra Sator har drukket mig under bordet i halvfemserne – så nu tar vi på tur sammen igen – så lover jeg ikke at glemme denne gang! Der findes et fåtal af svenske actionrockere der stadig kan rive dig rundt i manegen – gubbrockens perfekte dobbeltbill : kære medborgere: D-A-D tar’ på turné med SATOR!” säger sångaren Jesper från D-A-D.

SATOR

Som en av Sveriges mest klassiska institutioner av kvalitativ rock behöver Sator inte någon närmare presentation. Grundade i Borlänge som Sator Codex redan 1981 och efter förkortningen till Sator 1987 har bandet stadigt jobbat sig in i och bevarat sin position som en ledande urkraft inom svensk rock. Med ett fokus på starka låtar och en glödande liveshow har Sator med sin avskalade ”rock & punk mash-up” bevisat album efter album och turné efter turné att Less ibland verkligen kan betyda More.

”Världen är tillbaks på fötter och Sator ska ut på vägarna med D-A-D. Vi vet att det låter nästan på gränsen till för bra för att vara sant, men så är det. Känns oerhört kul att återigen få dela scen med våra danska vänner – men det kanske inte behöver bli fullt så kul som den gången på Gotland som vi hetsade Stig i DAD att klättra på ringmuren och han kanske bröt foten.” säger bandet.

TURNÉ-SCHEMA 2022
9 september – Annexet, Stockholm
10 september – Dalhalla, Rättvik
16 september – Nöjesfabriken, Karlstad
17 september – Partille Arena, Göteborg
23 september – KB, Malmö

Biljetter släpps fredag 8 oktober klockan 09.00 via LiveNation.se.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar