DOWNTOWN RIOT – Headline plus två ytterligare akter

Den nystartade festivalen DOWNTOWN RIOT släpper i detta nu tre ytterligare akter. Släppet fortsätter i samma anda med att akterna finns inom flera rock & metal-genres. Eller vad sägs om festivalens headline RAISED FIST, THE HAWKINS och SCARLET?

Downtown Riot är en nystartad musikfestival med fokus på helhetsupplevelsen. Festivalen ska vara lättillgänglig i urban miljö för alla som uppskattar rock, hårdrock och metal. Downtown Riot kommer att ha sin premiär 6–7 maj 2022 på Fållan – en unik spelplats på Slakthusområdet, precis intill Avicii Arena (Globen) och Tele2 Arena i Stockholm.

För lite mer än två veckor sedan släpptes de första akterna tillsammans med de tre stora biljett-paketen via Tickster.com. Dagens release innehåller en av festivalens stora headliner RAISED FIST. Utöver det så presenterar de även det härligt riviga och svängiga rockbandet THE HAWKINS och det maskerade och tungt mystiska bandet SCARLET.

De passar också på att stolt presentera de första konstnärerna – Fanatomy Illustration och Niklas Webjörn Weird Art. Fanatomy Illustration (Felicia Rosvall) är välkänd bland metalfansen då hon bland mycket annat skapat flera välkända skivomslag, exempelvis In Flames och Hank Von Hell. Niklas Webjörn har gjort raketkarriär under senaste året med sina storslagna porträtt och blivit publicerad hela två gånger i KISS digitala kanaler. Konstnärerna ställer ut under hela festivalen och en del unika verk kommer finnas till försäljning på plats.

Festivalpaketen är redan släppta. Tre olika paket; 2-Dagars Festivalpass, 2-Dagars Festivalpass + VIP och det fetaste paketet 2-Dagars Festivalpass + VIP + Nightclub. Mer info om dessa paket finner du nedan.

Biljetterna kan du köpa via TICKSTER.COM.

EVENT: DOWNTOWN RIOT
DATUM: 6-7 maj, 2022
PLATS: FÅLLAN (precis intill Avicii Arena (Globen) och Tele2 Arena i Stockholm)
ÅLDERSGRÄNS: 18+ år
BILJETTER SÄLJS VIA: TICKSTER.COM.
FACEBOOK: Klicka här.

RAISED FIST

Norrlands storheter Raised Fist med rötterna stadigt i hardcore-scenen har skapat ett unikt sound som gjort dem till ett av Sveriges största hardcore-band. De har belönats med Grammis-nominering och puttat ner självaste AC/DC från förstaplatsen på svenska albumlistan för hårdrock. De kommer göra kaos med er, vi lovar.

Debutalbumet Fuel gavs ut 1998 via Burning Heart Records som givit ut alla bandets första fem album. Det sjunde och senaste studioalbumet Anthems släpptes 15 november 2019 genom Epitaph Records.

THE HAWKINS

Mitt under en spelning 2013 startades The Hawkins. Ur spillrorna av tidigare band fann de tillslut varandra. En hop med varandras bästa vänner.

Bandet har ett harmoniskt splitter i sin rock. Som att Jekyll har skrivit musiken och Hyde texten. Lekfull och busig rock möter mörka teman och kontrasten däremellan skapar en slags skämtsam seriositet. The Hawkins är att stå och garva när huset brinner ner. 

Gigandet har alltid varit viktigt och sedan starten har bandet turnérat såväl Skandinavien som resten av Europa. Live är The Hawkins svettigt. En urladdning för alla inblandade. En urladdning som ibland medfört att bandmedlemmar svimmat och ibland medfört så pass saftigt röj att snuten knackat på.

2020 signade bandet med The Sign Records och släppte deras andra platta “Silence is a Bomb” mitt under en pandemi. Med brist på spelningar och kli i fingrarna så gick bandet ut i skogen med två vänner och filmade en konsert för träden, fåglarna och myggen. Ihop med en spelning i ett bryggeri och i en lada så blev detta till slut liveskivan “Live in the Woods” som släpptes några månader senare.

2021 släpps minialbumet “Aftermath”. En skiva om tiden efter en trasig relation. Med mörk och humoristisk energi går bandet genom plastjazz, cleitrofobisk filmmusik, tuggummipop och Rolling Stones -hardcore. Med denna godispåse är bandet mer än redo att komma ut och spela överallt.

SCARLET

Med miljoner streams på Spotify, spelade shower på Sweden Rock Festival, Knotfest och Gefle Metal Festival. Finns i Metal Hammer, Elle Magazine och Sweden Rock Magazine under sina första två år av att vara aktiva – Dessa två drottningar är snart på väg att ta över hela världen av rock och metal.

SCARLET består av Scarlet Hunts and Thirsty – Ett elakt skelett och en blodig vampyr.
Tjejerna träffades när de båda sattes på en galen asyl i det kalla norrland.
I oktober 2020 släpptes debutalbumet Obey The Queen, med låtar som gick rakt in i topplistorna överallt.

SCARLET är framtiden.

BAND SLÄPPTA SEDAN TIDIGARE:

LOK
BOMBUS
VA ROCKS

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar