En helkväll med Electric Boys i Vallentuna

Livemusiken har äntligen kommit igång igen, och vi är många som har väntat och längtat. Därför är det kanske inte konstigt att publiken var ovanligt förväntansfull när Electric Boys spelade på Vallentuna Teater lördagen den 9 oktober. Av glada tillrop och applåder att döma motsvarade konserten publikens förväntningar med råge. Electric Boys levererade både sväng och ös så att det räckte och blev över! Det bjöds dock inte bara på musik, utan evenemanget blev mer som en helkväll med bandet inklusive barmingel med bandmedlemmarna själva. 

Annons 

 

Evenemanget var ett samarbete mellan MTA Production och Vallentuna kommun, och inleddes med att alla som ville kunde mingla med bandet i baren innan konserten. Där kunde man också passa på att dricka bandets egen öl som hade premiär nu i september, och som döpts till det fyndiga namnet Electric Brew. Electric Boys själva beskriver sin öl som en “djävulskt god” lager på 6,66 procent. Den egna ölen (framtagen i samarbete med Östersundsbryggerier) kommer för övrigt att följa med till de ställen där Electric Boys spelar under sin kommande turné.  

Bandmedlemmarna, det vill säga sångaren och gitarristen Conny Bloom, basisten Andy Christell, trummisen Jolle Atlagic och gitarristen “Slim” Martin Thomander kunde ses röra sig runt bland fansen i baren och de ställde glatt upp på att posera på bild till höger och vänster. Glädjen från bandets sida över att få träffa sina fans verkade vara lika stor som fansens glädje över att få träffa bandet. 

Konserten drog sedan igång som en ren och skär energiexplosion, och framför oss på scenen fick vi uppleva ett otroligt tight band. Kvällen igenom bjöds vi på såväl nytt material från albumet Ups!de Down som släpptes i våras, som på älskade klassiker i stil med Mary In The Mystery World, Groovus Maximus och All Lips ‘n Hips. Dessutom fanns några låtar från plattan Freewheelin’ från 1994 med i låtlistan, vilket förstås passar väldigt bra eftersom Martin Thomander nu är tillbaka i bandet. Gitarristen Thomander spelade med Electric Boys under tiden för Freewheelin’-plattan och kom tillbaka som nygammal medlem i bandet inför inspelningarna av Ups!de Down. Låtlistan var alltså till glädje för såväl den som ville höra lite nytt och fräscht som för den som ville höra lite klassiker, och så jublade alla Freewhelin’-fansen förstås. Själv tycker jag att Freewheelin’-låtarna Ready To Believe, The Groover och Mountains And Sunsets bjuder på lite extra tryck när de spelas live, vilket jag personligen uppskattar. Samtidigt var det förstås kul att få höra de nya låtarna från Ups!de Down, där låtar som Tumblin’ Dominoes och Never Again Your Slave låter helt otroligt bra live. 

Eftersom bandet spelade på en teaterscen passade det ju riktigt bra att ta en “teaterpaus” mitt i konserten så att publiken kunde ta sig en sväng till baren eller kolla i lugn och ro på merchen. Just det där med merch är ju annars lätt att missa när man är på konsert. Innan konserten har man kanske inte tid, och efter konserten blir det lätt långa köer till merchbordet. Det kändes lite ovant med en paus mitt i en rockkonsert, men vid närmare eftertanke var det ingen dum idé, oavsett om man valde att mingla lite till med folk i baren eller om man tog sikte på vinyler, cd-skivor och t-shirts.  Efter konsertens slut fanns sedan hela bandet på plats vid merchbordet för signering och lite småprat. 

 

 

Vallentuna Teater är faktiskt en riktigt trevlig plats för konserter, och det är kanske en lokal som fler band borde undersöka som alternativ. Att det finns en mysig bar och cafeteria i anslutning till konsertlokalen är ju väldigt trevligt för alla som vill passa på att umgås med sina vänner samtidigt som man går på konsert. Just den här kvällen var det många som tog tillfället i akt att prata med andra rockers som man kanske inte hade sett på ett tag. Alla de personer jag själv hann mingla med uttryckte att det är underbart att äntligen få gå på konsert igen, och så regnade superlativen över spelningen. Electric Boys gjorde verkligen intryck den här kvällen, både på gamla och nya fans.

I våras spelade Electric Boys för övrigt in konsertfilmen Electric Boys Ups!de Down – A Concert Film samt musikvideon till låten Tumblin’ Dominoes på exakt samma scen där vi nu fick se dem spela live. 

Sammanfattningsvis kändes det som en riktigt lyckad konsert med tid för både umgänge och underhållning, och många nöjda fans lämnade lokalen på kvällen med en ny uppsättning glada minnen i bagaget. Kanske hade man till och med en Electric Boys-selfie eller en signerad vinyl med sig hem? I vilket fall som helst fungerade spelningen som en rejäl energipåfyllning för alla konserthungrande musikälskare som tagit sig ut till Vallentuna Teater denna kväll. 

Vill du själv gå och se Electric Boys? Här kan du se vilka konsertdatum som bandet redan har hunnit boka in i Sverige under det här året och i början på nästa år:

  • 22 Oktober – Saga Salongen, Torshälla
  • 23 Oktober – Park 57, Oskarshamn 
  • 29 Oktober – Rockland, Sala 
  • 30 Oktober – Palatset, Linköping 
  • 6 November – Vasateatern, Stockholm 
  • 18 Februari – Babel, Malmö 
  • 19 Februari – Valand, Göteborg 

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

FOTOGRAFIER: 
Konsertfotografi – Tomas Kullström
Mingelbild – Marie Alexander 

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Sång, gitarr
Andy Christell – Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Niclas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor

Hemsida: http://www.electricboys.com/

Facebook: https://www.facebook.com/electricboys

Instagram: https://www.instagram.com/electricboys

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0zRRk9Oe6owoIi3cY5yWk4?si=QUxVFLfyS7CRgPTJ-bUmmQ&nd=1

YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCcJam0ft7yoyXalS0qxS0ow

 

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar