En ny enastående musikvideo och singel från Skarlett Riot – Black Cloud

Den hårt slående brittiska kvartetten Skarlett Riot släpper en ny stark musikvideo och singel, Black Cloud.

Annons 

 

Efter framgången med deras tredje och senaste album ‘Invicta’, säkerställde den brittiska kvartetten att världens ögon var vända mot dem. Med albumet introducerade Skarlett Riot sina lyssnare till ett hårdare, tyngre och snabbare sound med drivna melodier som har cementerat bandet som en självklarhet på den moderna brittiska metalscenen. Skarlett Riot släpper ny singel och till det en enastående musikvideo den 15 oktober. 

 

Bandets kommentar om singeln; “Black Cloud expresses how easy it is to let the darkness consume you and take over. We have to look at life differently and try take the positives from every situation when things get tough. We are proud to release our latest single from Invicta called Black Cloud . We can’t wait to get back out with our ‘Invicta’ UK tour this November! It’s been a long two years without shows and we hope to see you all there.” / Skarlett Riot
 
Mer om albumet ‘Invicta’. Albumet spelades in under en tid med globala osäkerheter och förvirrning, men oavsett vad som pågår i världen är ‘Invicta’ det mest direkta och fokuserade albumet i bandets karriär. Musiken är uppbyggd kring Skarlett’s spektakulära sång och bandets unika och kraftfulla sound och tillsammans bildar det ‘Invicta’; ett intensivt och melodiskt album fyllt med starka hymner. Skarlett har fortsatt att utveckla sin sång och breddat med hårdare element vilket har gett musiken och bandet en mer aggresiv ton. Albumet släpptes den 7 maj 2021. 
 
Skarlett Riot har tagit metalscenen med storn med deras kraftfulla och riffdrivna låtar, råa och medryckande melodier och sångerskans Skarlett’s storslagna röst, tillsammans får du inte bara ett band med attiyd så att det blir över utan även kraftfull metal som bär upp dem. Bandet har fängslat publiker på scener över hela världen så som; Download Festival, (gjort sig förtjänta av en 4KKKK live recension av KERRANG!), Leeds and Reading Festival, Metal Female Voice Festival, Bloodstock, Hard Rock Hell, Camden Rocks, Steelhouse Takedown, Giants of Rock, S.O.S och många mer. Skarlett Riot har även delat scen med band så som; Funeral for a Friend, Butcher Babies, Deaf Gavana, The Darkness, Wednesday 13, Heaven’s Basement, Kamelot, Gus G, Devilskin, Hammerfall, Glamour of the Kill, Leave’s Eyes, Symo Cyco, Black Spiders och många fler. 

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – SKARLETT RIOT

MEDLEMMAR
Skarlett – Lead Vocals/Guitars
Danny – Guitars/Backing Vocals
Tim – Bass/Backing Vocals
Luke – Drums

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | BANDCAMP |

 

Relaterade artiklar