Gröna Lund låter fansen vara med att välja lineup via Spotify

Konserterna kommer tillbaka till Gröna Lund sommaren 2022! I ett unikt samarbete med Spotify låter nu Gröna Lund alla musikfans komma med önskemål på vilka artister de vill se till konsertsommaren 2022, baserat på sina egna Spotify-lyssningar.

Annons 

 

Den 27 september 2019 stängde Miriam Bryant Gröna Lunds konsertsommar. Sedan dess har tivolits historiska konsertscener stått tysta och tomma. Men till sommaren 2022 är livemusiken äntligen tillbaka! Just nu pågår ett febrilt arbete med att fylla sommarens line-up och för att få hjälp med förslag till artistlistan inför konsertrevanschen har Gröna Lund inlett ett samarbete med Spotify. På den helt nya kampanjsajten Gronalund.withspotify.com ansluter man till sitt Spotifykonto, där ens egna toppartister kommer upp. Spotify utgår från dina mest spelade artister samt genres och gör en kombinerad analys av dessa för att sedan ta fram ett resultat. Via kampanjsajten skickar man sedan in tipsen till Gröna Lund. Och har man tur kanske Gröna Lund bokar just en av dina favoritartister till konsertsommaren 2022.

– Gröna Lunds konserter brukar alltid ha en bredd, det ska finnas något för alla. Därför ska det bli riktigt spännande att se vad vi får in för tips från Spotify-lyssnarna. Vi är otroligt taggade på att göra en rejäl konsertrevansch nästa år. Grönan Live 2022 ska bli en konsertsommar man sent kommer att glömma, säger Johan Tidstrand, programchef på Gröna Lund.

– Vi är glada över att vara med och möjliggöra den här unika möjligheten för fans att vara med och bidra till konsertsommaren på Gröna Lund! Förhoppningsvis får vi se helt nya stjärnskott på scenen tack vare samarbetet, så in och tipsa om dina topp-artister redan nu, säger Peter Myhrman, tf Nordenchef på Spotify.

Redan köpta Gröna Kort för 2020 kommer att vara giltiga för konserterna 2022. Mer information om hur man bokar biljetter eller vilka artister som kommer spela på Gröna Lund 2022 avslöjas allteftersom under senhösten och våren.

Mer info om GRÖNAN LIVE 2022.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar