Nestor levererar – även på scen!

Vid det här laget lär ingen som rör sig inom rockens värld ha missat 80-tals ekot Nestor, bandet som just nu tycks göra guld av allt de rör vid.  Fredagen den 22 oktober gjorde Nestor även livedebut, i samband med Bandit Rock Party i Slaktkyrkan. Hur det gick? Klart det blev succé. 

Annons 

 

I musikbranschen kan man kategorisera band och artister på olika sätt. Förutom det uppenbara att dela in dem i olika musikgenres kan man också linda in aktörer i termer som “Högaktuella”, “Föredettingar” och “Up And Coming”. Jag har tänkt mig att Nestor tillhör den sista kategorin men frågan är om inte “Högaktuella” är ett mer passande ordval. Förutom det faktum att singlarna gjort succé hos publiken och gått varma på Bandit så har i alla fall jag aldrig sett maken till vilken otrolig längtan och efterfrågan det varit efter ett debutalbum och “Kids In A Ghost Town” har redan svämmats över med idel lovord i kommentarsfälten på sociala medier. Nestor är bandet på allas läppar och att albumet kommer sälja både guld och platina ser jag som en lågoddsare. 

När det gäller den lilla sammankomsten på Slaktkyrkan var det dock inte enbart låtmaterialet det var fokus på (även om denna kväll förvisso sammanföll med releasedagen av plattan) utan nu var det dags för Nestor att visa vad de gick för på livescenen. I tanke på all hajp som byggts upp runt bandet så finns det mycket att leva upp till. Desto högre förväntningar som finns, desto större är risken för att det hela visar sig vara ett luftslott, som sedan sprängs. Men som sagt, allting som Nestor rör vid tycks bli till guld. Självklart kan de spela live, självklart blir även detta en succé. 

Stämningen är på topp redan innan bandets entré och när de där 80-talsdränkta synttonerna som inleder radiohiten “On The Run” ekar ut över lokalen så stiger jublet mot taket och Nestor uppenbarar sig med samma utstyrsel som vi vant oss att se dem i, som direkt hämtade från deras musikvideos. Det märks tydligt att Nestor är stärkta av publikens överlyckliga respons och spelglädjen blir därefter. Spelschemat rullar på och kännetecknen för denna lilla spelning blir just glädje, fest och en jävla massa 80-talsnostalgi. Bandet för sig väl på scenen och det märks hur de roligt de har, vilket givetvis smittar av sig på publiken. 

Den refrängstarka “1989” står för kvällens mäktigaste allsång och även albumets titelspår “Kids In A Ghost Town” får det att rycka i höfterna hos majoriteten av åskådarna. Balladen “Tomorrow” framförs också med teknisk briljans och ett ömmande hjärta, som får det att bränna till, även om det såklart inte gick att förvänta sig att Samantha Fox skulle dyka upp den här gången. 

Ömsom fest och fläng, ömsom stillsamt och romantiskt. Men framförallt: Den röda tråden. 80-talsmusiken lever än. Nestor gör premiärgig med den äran och det lär inte dröja länge innan vi får se dem frälsa ännu större publikhav. Inte mig emot. 

 

SKRIBENT & MOBILFOTO: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
EVENEMANG: Nestor, Bandit Rock Party
DATUM: 2021-10-22
PLATS: Slaktkyrkan, Stockholm 
BÄST: “1989”
SÄMST: För kort speltid

Relaterade artiklar