Quireboys firar 30 år – Tre gig i Sverige tillsammans med Revelations.

Quireboys kommer till Sverige i december 2021 med sin “The Quireboys – A Bit Of What You Fancy 30th Anniversary Tour”. De spelar i Stockholm, Linköping och Malmö med det Stockholmsbaserade bandet Revelations som förband. 

För 30år sedan släppte Quireboys sitt kritikerrosade debutalbum A Bit of What You Fancy som tog bandet till de stora arenorna världen över samt turnerande med några av världens största hårdrocksband. Quireboys var tex förband åt Guns n Roses i början på 90-talet och de spelade också på Monsters of Rock 1990 tillsammans med band som Aerosmith, Whitesnake och Poison.  

Nu släpper bandet en nyinspelad version av debutskivan A Bit of What You Fancy, 30 år efter skivan släpptes. I samband med det ger sig ut på en turné där bandet kommer till Sverige redan nu i år, närmare bestämt i december.  De kommer att spela i Slaktkyrkan i Stockholm 16 december, på Palatset i Linköping 17 december samt på KB i Malmö 18 december.  

Som förband ser vi Revelations, som är är välkända på den svenska hårdrocksscenen då de turnerat riket runt under 2013-2019 med spelningar såsom Rock The Boat, Getaway Rock Festival och Huskvarna Rock n Art weekend. De har också turnerat med exempelvis Paul Di’Anno (ex Iron Maiden) och Chris Holmes (ex WASP). Bandet spelar egenkomponerad 70-talshårdrock och man hör influenser ifrån Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath och tidiga Iron Maiden. Nu är Revelations tillbaka med ny gitarrist och nytt material ska släppas under nästa år.  

DATUM och SPELSTÄLLEN

16 Dec 2021 Slaktkyrkan Sthlm
17 Dec 2021 Palatset, Linköping
18 Dec 2021 KB Malmö.

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

Relaterade artiklar