Skivpanelen listar nu albumen från SEPTEMBER 2021

Då är det dags att summera SEPTEMBER månads album. Vår skivpanel har sonderat albumsläppen för 2021:s nionde månad och det är en mycket intressant lista, eller vad säger ni om CARCASS (GB), TREMONTI (US), BOKASSA (NO) och SPIRITBOX (CA).

Annons 

 

Title1Data1
Band: Bokassa
Album: Molotov Rocktail
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2021-09-03
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,8 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Efter en lång arena-turne med Metallica runt om i Europa för två år sen ser det verkligen ut som det norska bandet Bokassa samlat på sig massor med erfarenhet och inspiration. Molotov Rocktail har hög energi, hårda riff, stor portion attityd. Favvolåtarna är So long, Idiots! och Code Red. Hoppas bandet nu kan erövra världen bit för bit för varje album de släpper nu och i framtiden. Jag fattade snabbt tyckte för den här skivan med dess (på ett sätt som jag gillar) lättillgängliga låtar och förstärkta refränger. Det är ösigt och rivigt och jag fastnade mest för den episka och stämningsfulla avslutningen med den härligt skruvade titeln Immortal Space Pirate 3: Too Old for this Sith.
Tony AsplundAndré Millom
Norrmännen må ha dragit ner något på sin argsinthet på Molotov Rocktail, men istället har de adderat tonvis med groove och experimenterat mera utan att äventyra Bokassa-soundet. Den humoristiska ådran är lyckligtvis även den helt intakt. Njuter extra av det dundersköna groovet i avslutande episka Immortal Space Pirate 3: Too Old for This Sith. Sedan succén som förband till Metallica har nytt material varit efterfrågat av våra norska vänner i Bokassa och nu var då tiden inne. Hur det låter? Tja, hur låter det INTE? Här har vi en härlig blandning av punk, metal, doom och också en hel del humor. Det är skönt med band som har självdistans och kan underhålla fritt utan att för den sakens skull slarva bort sin musikalitet. Mer sådant!
Title1Data1
Band: Carcass
Album: Torn Arteries
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2021-09-17
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,5 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Argsint och blytungt mangel-metal skulle jag summera det brittiska döds-metallegendarerna Carcass nya album Tom Arteries. Låten In God We Trust är helt klart en otroligt stark favorit från detta alster. Otroligt häftigt att Jeff och Bill fortfarande kan skapa riff som känns otroligt ungdomliga och nyskapande. Extra roligt att albumet är inspelat på svensk mark och Studio Gröndal. Hatten av gubbs.Första låtarna som släpptes motsvarade inte mina förhoppningar men skivan som helhet är definitivt strålande. Bill Steers gitarrspel är helt fantastiskt och man känner verkligen hur han smeker strängarna både i riff och solo. Eleanor Rigor Mortis med dess coola brejks måste jag ändå lyfta fram.
Tony AsplundAndré Millom
Förväntningarna sedan förra plattan Surgical Steel var höga. På Torn Arteries saknas tyvärr deras knivskarpa leverans, gitarrsamspelet samt en hel del av den lekfullhet som man vill höra från Carcass. Torn Arteries, In God We Trust, Flesh Ripping Sonic Torment Limited samt Wake Up And Smell The Carcass/Caveat Emptor ger dock lite smak av fornstora dagar. Carcass gör det de kan bäst, nämligen manglar på. Detta album har varit efterlängtat av fansen och jag tror inte folk blir besvikna på denna pärla, där vi i vanlig ordning serveras brutala riff, mäktiga baskaggar och ett passionerat låtbygge. Man riktigt känner lukten av bärsen i handen inne på festivalområdet där publiken samlats för att headbanga till just dessa låtar.
Title1Data1
Band: Spiritbox
Album: Eternal Blue
Skivbolag: Rise
Releasedatum: 2021-09-03
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6,8 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Spritibox med albumet Eternal Blue, påminner en hel del om Evanescence, och röst-omfånget Courney LaPlante har både inom rensånt och scream/growl är otroligt imponerande. I sin helhet är albumet tungt, välarrangerat och finpolerat. Så fort jag känner att det är lite för slätstruket så byter låtarna skepnad. Välgjort, men saknar ändå lite groove-element som går in i hela hjärtat. Favoritspåren är Hurt You och Halcyon. Väldigt mycket dussinmusik i mina öron och jag förlorar både intresse och fokus nästan direkt. Med den utgångspunkten tycker jag att skivan är 42 minuter och 12 sekunder för lång och jag längtar mest efter att få lyssna på något annat.
Tony AsplundAndré Millom
Med fötterna i metalcore bjuds vi på tunga djentiga partier via nästan ambienta passager guidade av en brilliant växelvis growlande och skönsjungande Courtney LaPlante. En translik stämning genomsyrar hela plattan och man förtrollas av den perfekta produktionen. Missa inte Yellowjacket med Architects Sam Carter på gästsång. Korsa Within Temptation med Arch Enemy så får du Spiritbox. Här har vi en stensäker kvinna som vokalist som berör med både skönsång och growl samt ett låtmaterial som är dynamiskt och rymmer både sagolika ballader som ”Constance”, raketer som ”Hurt You” och även mellanting som albumets inledande ”Sun Killer”, en låt vars uppbyggnad verkligen fångar lyssnaren direkt. Fet debut!
Title1Data1
Band: Tremonti
Album: Marching In Time
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2021-09-24
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6,8 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Länge funderat på definitionen på skillnaden mellan Alter Bridge och Tremontis solosatsning. Är det låtar som inte fått tillräckligt med röster i AB-formatet? Delar av svaret får jag vid lyssning på de två inledande spåret på nya albumet Marching in Time. Svintunga riff, smäller på rejält. Dock blir jag mer osäker när vers och refräng-melodin går i gång. Otroligt AB-likt, men det är väl helt enkelt ett lyxproblem. Great work Riffmaster Tremonti. Nja, det här är inget som jag skulle köpa. Jag var redo att inte gilla detta alls men fick ändra mig till slut då låtarna ändå sätter sig på ett konstigt Bandit-sätt. Det är fint och polerad hårdrock med refränger som är tänkta till att locka många lyssnare. Nja, i min bok men nja är ändå bättre än blä.
Tony AsplundAndré Millom
Tremonti trycker ur sig stora arena metal anthems på 5:e plattan. Ändå är det något hattigt och linjärt på första halvan bortsett från If Not for You. Lekfulla och lätt proggressiva Marching in Time, sköna The Last One of Us samt radiorockiga Not Afraid to Lose platsar lätt bland Tremontis bästa låtalster hittills. Första halvan av albumet känns lite sömnigt, som om man bara grävt fram gamla låtar som Creed aldrig spelade in. Andra halvan låter desto bättre, där Tremonti får till ett radiovänligt tidlöst sound. Countrydoftande ”The Last One Of Us” och stämningsfulla ”Marching In Time” sticker ut och hitvarning utfärdas både på ”In One Piece” och ”Not Afraid To Lose”.

Relaterade artiklar