Electric Boys lyfte taket på Vasateatern

Electric Boys inledde sin turné i augusti, och har hunnit med ett antal spelningar på olika platser i landet sedan dess. För Rockbladets reportrar Kristoffer och Tamara, som sett tre konserter vardera, är det dock Vasateatern i Stockholm den 6 november som sticker ut som den maffigaste spelningen hittills. Tänk er en anrik teatersalong med dekor i guld och röd sammet, fyll teatern med en engagerad och konsertsugen publik och ställ ett supertaggat rockband på scenen. Voilà! Där har du förutsättningarna för Electric Boys spelning på Vasateatern, och resultatet blev en fantastisk kväll där publiken gungade i takt till musiken och sjöng med i låtarna så att taket närapå lyfte.

Annons 

 

För Tamara blev konserten på Vallentuna Teater den 9 oktober den första i raden av Electric Boys-konserter under hösten, och därefter följde Palatset i Linköping den 30 oktober innan Vasateatern i Stockholm den 6 november. Vallentuna bjöd på en grym spelning och en trevlig helkväll med mingel, där bandet spelade inför sittande publik. I Linköping var det istället stående publik och feststämning. Den överlägset bästa spelningen av dessa tre var dock den på Vasateatern, som kombinerade en fantastiskt cool lokal med ett band på topp och en otroligt glad och entusiastisk publik som dansade framför scenen och sjöng med i låtarna så att det ekade i hela salongen.

Kristoffer koncentrerade sina konserter lite mer och besökte Rockland i Sala, samt ovan nämnda Palatset och Vasateatern under loppet av en dryg vecka. Det var tre gig som var så lika men också olika. Rockland och Palatset stack ut på vis att de var små klubbgig med den närhet som uppstår med scenvant och intimt band som Electric Boys. Det var mycket publiksång per capita, en Conny spelandes munspel ute i publiken och spontan mobilinspelning av körsången till Lips and Hips. Vasateatern förenar dock mycket av det bästa från flera världar. Den visuella inramningen som nämnts liksom den större publiken vilken i sig ger en tyngd åt konserten som ett klubbgig saknar. Detta utan att tappa närheten mellan band och publik så som en arenakonsert trots allt gör. Vasteatern hade inget stängsel längst fram och raden längst fram kunde slå takten på den låga scenkanten. Detta i kombination med ett livligt interagerande band skapade en lyckad relation mellan band och publik.

Vi gillade båda urvalet av låtar. Det spelades både ärkehits och mindre kända låtar samt låtar från olika epoker i bandets historia, inklusive låtar från Freewheelin’. Det var mycket variation i musiken och låtarna lirades verkligen snarare än framfördes á la studioinspelningen. Något som alla bandmedlemmar bidrog till; Andy på bas, Jolle på trummor, Martin på gitarr och Conny på sång, gitarr och lite munspel. Inte ens Lips and Hips som man hört så många gånger blev tråkig. Inte bara för själva framförandet musikaliskt sett utan även för interaktionen med publiken.

Det var inte bara musik och sång med publiken utan även mellansnack och glimten i ögat som under bandpresentationen eller när Andy “vägrar” spela vidare om inte publiken göder hans ego med tjo och tjim och än mer jubel. Även det något vi båda uppskattar. Andy var även musikaliskt i sitt esse denna kväll. Martin som är nygammal i bandet passar väldigt bra in i gänget, och han och Conny samspelade snyggt i gitarrliret. Med sin livfulla stil bakom trummorna fick Jolle trumspelet att lyfta och slutligen blev Connys starka scennärvaro pricken över i:et. Det både syntes och hördes hur roligt bandet hade uppe på scenen, och det smittade helt klart av sig till publiken!

Tamara Kristoffer

Låtlista: Psychedelic Eyes, Super God, Electrified, Ready to Believe, The Groover, Never Again your Slave, Mary in a Mystery World, Groovus Maximus/Tear It Up, It’s not the End, Tumblin’ Dominoes, You Spark my Heart, Angel in an Amoured Suit, Twang ’em & Kerrang ’em, Sad Day, Lips and Hips

SKRIBENTER: Kristoffer Holmén (kristoffer.holmén@rockbladet.se) och Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mats Lefvert (mail@matslefvert.se)
KONSERT: Electric Boys
ARENA: Vasateatern, Stockholm
DATUM: 2021-11-06
BÄSTA FRÅN KONSERTEN:
TAMARA – roligaste låten var Mary In The Mystery World pga den intensiva allsången. Bästa låten var lite otippat lugna Sad Day, som gav mig rysningar så bra den var.
KRISTOFFER – den genomgripande känslan av professionalitet uppblandad med lekfullhet.

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Sång, gitarr och munspel
Andy Christell – Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Niclas Sigevall – Trummor (ej med på denna turné)
Jolle Atlagic – Trummor

Vill du själv se Electric Boys spela? Här kan du se vilka konsertdatum som finns inbokade just nu:
3 december 2021 – Kulturhuset, Skövde
18 Februari 2022 – Babel, Malmö
19 Februari 2022 – Valand, Göteborg
6-7 Maj 2022 – Downtown Riot, Fållan, Stockholm

| HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY |

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar