ERIK GRÖNWALL & JONA TEE – NEW HORIZON: Nytt Power Metal-projekt och ny singel

Sångaren Erik Grönwall och låtskrivaren/producenten/multi-instrumentalisten Jona Tee, tidigare bandkamrater i H.E.A.T, har meddelat att de fortsätter sitt musikaliska samarbete genom att släppa lös New Horizon, deras nya Power Metal-idé. Deras debutsingel ‘We Unite’ är ute nu. Debutalbum kommer 2022.

Gästmusiker/bidragsgivare som kommer att medverka på debutalbumet inkluderar Robban Bäck (Mustasch), Sam Totman (DragonForce), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls) och Laucha Figueroa.

 

Fröt till NEW HORIZON såddes i Jona:s ungdom med tanke på att han växte upp med att lyssna på (och fortfarande älskar) Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Manowar, Edguy och liknande. Heavy metal finns i blodet och New Horizon är något som rinner genom hans ådror och ligger honom extremt nära hjärtat. Han har alltid drömt om att släppa sina egna power metal-sånger en dag. På frågan om ljudet av New Horizon beskriver Jona Tee det som “en blandning mellan klassisk power och heavy metal, med en touch av 2000-talet.”

Det kändes så naturligt att fortsätta jobba tillsammans. Vi har turnerat tillsammans i stort sett över hela världen och släppt musik tillsammans i ett decennium. Jona är verkligen som min riktiga bror och New Horizon kommer att vara katalysatorn för oss att släppa fantastisk metal tillsammans och bara ha kul, säger Erik Grönwall.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

 

FAKTA – NEW HORIZON

| HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |

Relaterade artiklar