Greta Van Fleet klara för Gröna Lund 5 juni

De har spelat på arenor världen över, toppat Billboardlistorna flera gånger och streamats flera hundra miljoner gånger. Inspirerade av 70-talsrocken är det här amerikanska rockbandet garanterat rockens framtid. Vi är stolta över att kunna meddela att den 5 juni kl. 20.00 kliver Greta Van Fleet ut på Stora Scen för första gången.

På bara tre år gick Greta Van Fleet från att spela på små, trånga rockbarer i Detroit till slutsålda konsertarenor på fem kontinenter, framför en publik tre gånger större än populationen i deras hemstad Frankenmuth, Michigan. Deras låtar har streamats flera hundra miljoner gånger och bandets första fullängdsalbum ”Anthem of the Peaceful Army” (2018) gick direkt in på Billboardlistans topposition. Den 16 april i år släpptes senaste albumet ”The Battle at Garden’s Gate” och till sommaren ger de sig ut på en europaturné. Den 5 juni kl. 20.00 intar fantastiska Greta Van Fleet Gröna Lunds Stora Scen för första gången för sin enda Sverigespelning.

– Nästa år är konserterna äntligen tillbaka på Gröna Lund och det känns helt fantastiskt att vi lyckats boka Greta Van Fleet till Stora Scen den 5 juni! Vi kommer fortsätta att avslöja fler konserter under hösten, inom alla möjliga olika genrer. Konsertsommaren 2022 kommer bli en riktig revansch, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

Fotograf: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar