Jesper Binzer från D-A-D aktuell med eget öl – Save Your Soul IPA

Jesper Binzer känns alltid aktuell. Om inte med sitt egna band eller egna solokarriär kan han nu även ställa sig aktuell som öl-producent. Vi har nu fått en kort pratstund med legendaren från Danmark.

D-A-D har tidigare släppt en egen öl när ni firade 25 år, men nu har du på egen hand varit med och tagit fram en IPA, “Save Your Soul – IPA”. Har du alltid varit intresserad av öl?

Öl och rock’n’roll hör ihop tycker jag – men jag har alltid älskat öl, och när mikro- och hantverksbryggerierna dök upp var det ingen tvekan.

Berätta för oss om Save Your Soul – IPA?  Varför en IPA?

IPA var min första favorit, Save Your Soul skapades efter många provsmakningar, jag har inget ordförråd när de kommer till ölsmak men fick säga något med smal och fräsch i toppen och blommigt etc etc… men fick snabbt förstå att västkusten IPA är mer direkt i bitterheten och att en New England IPA är mer rörigt, eller sammansatt, så ge mig västkusten.

Danmark är för många känt som ett riktigt “Öl-Land” men man väljer ändå att brygga öl i Sverige på Brygghus 19, hur kommer det sig

Ursäkta, men Carlsberg och Tuborg är tråkiga konsumentöl, – Grolsch, Urquell, Jever och Astra är betydligt roligare. Eftersom Sverige alltid, i jämförelse med Danmark, haft en folkölskultur. Svensk hantverksöl är kvalitet och har större erfarenhet, längre historia och bryggeriet Brygghus 19 är fantastiska och drivna med bra kreativitet och fantasi.

D-A-D är ett av de mest populära livebanden, Ni känns fortfarande lika hungrig över att få underhålla som när ni började 1982, ni verkar hela tiden utveckla erat sound och ni vinner nya generationer av fans dagligen.

Vad är erat knep?

Jag vet inte, men jag tror att det framgångsrika skiftet från cowpunk till mer hårdrock, har gjort att vi aldrig varit rädda för att förnya oss och utvecklas på varje skiva, och att publiken har följt med oss på resan är tur.

Corona har varit ett hårt slag för många musiker, hur har ditt Corona-år varit?

Hemskt för karriären och möjligheten att planera – som de flesta har vi ställt in och skjutit upp och förlorat pengar men det fortfarande så nära och fortfarande ett jätteproblem är och jag vågar inte analysera helt nu, men det är något som tyder på att vi gamla hårdrockare ska behöva tänka om och utveckla oss om och om igen.

Förutom öl och turnéer med både DAD och ditt soloprojekt har du även släppt flera låtar i år, både dina egna men även i olika samarbeten som nuvarande Carr Jam – 21. Vilket är ett hyllningsprojekt till Kiss trummis Erik Carr. Berätta mer om Carr Jam – 21?

När Dregen ringer och frågar, så säger man JA! Ramones är mitt favorit band från New York, KISS är på andra plats! 

 

FYRA SNABB FRÅGOR: 

Favorit låt just nu?

Blodtörst med Kvelertak, Still, After all these years

Första skivan för egna pengar: 

Slade: far far away

Bästa livekonsert: 

AC/DC i Stockholm 2005.

Har du ett tips på något relativt okänt band som du tycker att våra läsare ska kolla in? 

Avatarium

 

SKRIBENT: Jesper Lindgren
INTERVJU: Jesper Binzer (D-A-D), aktuell med egen öl, Save You Soul IPA

Relaterade artiklar