NESTOR – Framgångssagan fortsätter

Framgångssagan fortsätter för de fem Falköpingsönerna i NESTOR, barndomsvännerna som valde att återstarta bandet de en gång bildade 1989, som legat i dvala i dryga tre decennier.

Debutfullängdaren Kids In A Ghost Town (läs våra recensioner här) släpptes den 22 oktober och nådde både förstaplatsen på den svenska hårdrockslistan och en hedrande andraplats på den fysiska försäljningslistan. Skivan har hyllats unisont av rockmagasin, press och media både på hemmaplan och runt om i Europa, UK och USA, där många pratar om den som en solklar kandidat till årets album.

Deras musik har redan nått nära en och en halv miljon streams på Spotify och mer än 500 000 visningar på YouTube, däribland musikvideon till singeln Tomorrow – en episk ballad-duett med 80-talspopikonen Samantha Fox som tillsammans med deras videos till de två första singlarna On The Run och 1989 visar upp bandets förkärlek till 80-talets attribut och en detaljrikedom som är svårslagen.

Med livepremiären avklarad i samband med albumsläppet på ett slutsålt Slaktkyrkan i Stockholm tillsammans med Bandit Rock, där den enda eventuella kritiken tycks ha varit att publiken ville ha mer, så har NESTOR en rad ytterligare scenframträdanden på gång, på så väl de stora arenorna i Sverige som de hederliga rockfestivalerna i sommar.

NesTOUR LIVEDATUM 2021-22:
20/11 – Keep It True Rising, Würtzburg, Tyskland
10/12 – Scandinavium, Göteborg (med Takida)
11/12 – Hovet, Stockholm (med Takida)
17/12 – Malmö Arena, Malmö (med Takida)
4/2 – Vulkan Arena, Oslo, Norge (med H.E.A.T)
5/2 – Berns, Stockholm (med H.E.A.T)
18/2 – Amager Bio, Köpenhamn, Danmark (med H.E.A.T)
19/2 – Trädgår’n, Göteborg (med H.E.A.T)
26/2 Folkets Hus, Blomstermåla (med H.E.A.T)
4/6 – Atlas Rock, Gävle
11/6 – Sweden Rock Festival, Sölvesborg
3/8 – Sabaton Open Air, Falun

Många fler datum tillkommer.

NESTOR förvaltar hederliga 80-talsinfluenser i deras nostalgiska rock, med glimten i ögat, mycket hjärta och stor passion. Albumet Kids In A Ghost Town är producerat av sångaren Tobias Gustavsson, mixat av Sebastian Forslund (The Night Flight Orchestra) och mastrad av Thomas “Plec” Johansson på The Panic Room.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – NESTOR

MEDLEMMAR
Jonny Wemmenstedt (gitarr)
Mattias Carlsson (trummor)
Tobias Gustavsson (sång)
Marcus Åblad (bas)
Martin Frejinger (keyboards)

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar