Sweden Rock släpper ytterligare akter och startar igång uppladdning på Youtube

Sweden Rock festival adderar ytterligare sex stycken akter till sin redan smått galna lineup. Väntan har varit oerhörd lång och när väl portarna öppnar nere i Norje så kommer det förmodligen bli som hårdrocks-sveriges egna kosläpp. Och för att ladda upp ordentligt inför sommaren lanserar nu även festivalen en egen uppvärmnings-show på sin egna Youtubekanal.

Annons 

 

Göteborgs Hardcore Superstar är redan etablerade favoriter hos Sweden Rock-publiken. I sommar gör de sin sjätte spelning på festivalen och med sig har de det nya albumet ”Abrakadabra”, som kommer att ges ut i mars.

Nya stjärnskottet The Halo Effect kommer att göra sin allra första svenska livespelning på Sweden Rock Festival. Med tidigare medlemmar från In Flames och Dark Tranquillity är förväntningarna på denna supergrupps första album redan skyhöga. (Plattan släpps i mars.)

Nestor från Falköping är årets sensation inom svensk melodiös hårdrock. Bandet bildades redan 1989, men lades ner efter några år. Nyligen återförenades de och spelade in videon ”1989” samt debutalbumet ”Kids in a ghost town” – och succén var ett faktum.

Orbit Culture från småländska Eksjö spelar melodisk death metal med Göteborgskryddor, blandad med modern teknisk metal. Bandet framstår för allt flera som ett stort framtidslöfte inom modern, extrem metal.

Horndal har rötterna i den lilla bruksorten med samma namn i Dalarna och beskriver sin stil som ”rostig metal”, vilket kan översättas som en blandning av metal, sludge och hardcore.

Österrikiska blackened death metal-bandet Belphegor var bokade redan till 2020 och är nu återbekräftade för 2022 års Sweden Rock Festival.

LINEUP – 2022

Guns N’ Roses, Megadeth, Volbeat, In Flames, Nightwish, Dropkick Murphys, Mercyful Fate, Social Distortion, The Hellacopters, Within Temptation, Accept, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10cc, Devin Townsend, Raubtier, Alestorm, Eluveitie Clawfinger, Sodom, Amaranthe, Saga, Nile, Kvelertak, Honeymoon Suite, Michael Monroe, Witchcraft, Lee Aaron, Sonata Arctica, Kingdom Come, Trouble, Ross The Boss, Evergrey, Ten Years After, Walter Trout, Bombus, Tiamat, Nashville Pussy, Jean Beauvoir, Eclipse, Kadavar, Rage, Orange Goblin, Freedom Call, Hällas (nytillskott!), The Wildhearts, Grave, Orphaned Land, Victory, Violator, Månegarm, Satan takes a holiday, Praying Mantis, Eleine, The Coffinshakers, Narnia, Art Nation, Magic Pie, Horisont, Baest, Sorcerer, Rosalie Cunningham, Overdrive, Siena Root, Warner E Hodges, VA Rocks, Wormwood, Fejd, Artillery, Death By horse, Honeyburst, Agonize the serpent, Hexed, Metalite, Mass Worship, Elden och Browsing Collection.

SWEDEN ROCK ONLINE – WARMUP 2022

Som inte detta vore nog så har festivalen även satsat på att skapa en egen show där alla kan vara med och ladda upp inför sommarens festival. Showen bjuder på spelning & intervju med Hardcore Superstar och Nestor, bandsläpp och nyheter inför festivalen 2022.

Sändningen streamades på Youtube igår kväll den 24/11 och kan nu ses helt gratis i efterhand.

Mer info om festivalen finner du så klart på Swedenrock.com.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar