VIDEOPREMIÄR: Port Noir – släpper deras första singel “All Class” från det kommande albumet

PORT NOIR är tillbaka med lysande bit av progressiv mörk pop/alt-rock med nya singeln ‘All Class’, den första singeln av bandets kommande album som släpps i mars 2022. Med den nya singeln blandar bandet electro/rockinfluenserna från Enter Shikari med direkt pop-suss av senaste Royal Blood och man känner av hur bandet än en gång har nått nya höjder i sitt skapande. Driven av kraftfulla percussive-backing, förhöjd med fantastisk sång och en oförglömlig hook, är ‘All Class’ Port Noir 3.0 i technicolor perfektion.

Annons 

 

The band says:
“All Class” är en progressivt fängslande och annorlunda, genreöverskridande singel. Till skillnad från flertalet av våra låtar kom den här till snabbt och ganska sent i albumprocessen. Låten gav oss en känsla som vi bara föll för direkt. Vi visste från början att vi ville ha den som singel.” // Port Noir

Port Noir är ett av dessa sällsynta band som, hur du än försöker, omöjligt får plats i en liten låda. Genom att blanda edgy, modern mörk pop, R&B och rock till ett sound som är både unikt och uppfriskande. Baserade i Sverige har Port Noir hittills släppt tre kritikerrosade album och turnerat flitigt genom åren, inklusive som support för band såsom Karnivool, Leprous, Kaiser Cheifs, In Flames, Cola, Pain of Salvation samt prestigefyllda festivalframträdanden och på Eurosonic ESNS. 

Bandets tidigare album, ‘The New Routine’, blev en stor hit och såg en betydande ökning av lyssningar världen över, vilket ökade bandets stöd på över 7 miljoner streams. Bandet fick även fantastiskt stöd av reds och radio, de har recenserats av Distorted Sound Magazine, Louder Sound, GAFFA, Metal.de, Everyting is Noise, Time For Metal, World of Metal för att nämna några få. Som för många andra fick bandet stanna av pågrund av Covid, men utan avskräckning utnyttjade de tiden och började arbeta på nya låtar och idéer som kulminerade i det mest mångsidiga, eklektiska och kraftfulla materialet som bandet har skapat hittills. Vilket man som lyssnare kommer få bevittna på det nya albumet 2022. 

Medlemmar: Love Andersson (Sång, Bas) Aw Wiberg (Trummor) och Andreas Hollstrand som sessionmusiker (Gitarr). Producerad av Port Noir / Vocals & Synths/FX inspelad av Port Noir. Inspelad av Daniel Bergstrand (Devin Townsend, In Flames, Behemoth) tillsammans med Fredrik Thordendal (Meshuggah). Mixad och Mastrad av Magnus Lindberg (Cult of Luna). 

Vola Witness Tour Scandinavia 2022, Port Noir on tour support;
19.03.22 – HELSINKI (FI)
20.03.22 – TAMPERE (FI)
22.03.22 – STOCKHOLM (SE)
23.03.22 – OSLO (NO)
24.03.22 – GOTHENBURG (SE)
25.03.22 – COPENHAGEN (DK)

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – PORT NOIR

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | BANDCAMP |

Relaterade artiklar