VIDEOPREMIÄR: THE MERCURY RIOTS – “GOOD TIME OVERLOAD”

THE MERCURY RIOTS, som bildades 2019 och andas klassisk rock/hårdrock likt AC/DC, släpper ny singel med tillhörande video.

Annons 

 

Går det att ha det alldeles för kul? Förmodligen inte, men när det kommer till den Los Angeles-baserade trion THE MERCURY RIOTS så gäller inte det gamla “lagom är bäst”, det behöver vara mer än så. Mycket mer.

Med tre tidigare släppta låtar att lyssna på släppte THE MERCURY RIOTS sin helt nya singel “Good Time Overload” den 19:e november – nu även med en tillhörande musikvideo som släpps den 28 november, som visar upp deras senaste live-eskapader, som det första amerikanska bandet som spelade i Storbritannien efter att nedstängningar och restriktioner lättats i vakvattnet av pandemin.

THE MERCURY RIOTS musik har tveklöst en fot placerad i den klassiska hårdrocken, den andra stadigt planterad i bluesen – och därtill en armbåge lättsamt lutad mot bardisken för att beställa en drink!

Men precis som det nyckfulla grundelementet som refereras till i bandnamnet så kan THE MERCURY RIOTS vid första anblicken verka vara ett simpelt rock’n’rollband, men de besitter även en fluiditet och unik kvalitet som man upptäcker vid närmare inspektion, med influenser från de klassiska 60- och 70-talen hela vägen fram till dagens moderna rock.

THE MERCURY RIOTS bildades 2019 av Zachary, Felipe och Jonny, samtliga tre erfarna musiker från flertalet tidigare band och konstellationer, med en gemensam önskan om att ta saker till nästa nivå, men samtidigt hålla det simpelt, glädjefyllt och äkta.

Med siktet inställt på 2022 släpper bandet sitt debutalbum i vår, följt av turnéer i Spanien, Storbritannien, Skandinavien och resten av Europa under resten av året.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – THE MERCURY RIOTS

MEDLEMMAR
Jonny Udell – Trummor
Felipe Rodrigo – Gitarr
Zachary Kibbee – Sång, bas

| FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE |

Relaterade artiklar