Mimikry, Världen Brinner och Professional Againsters – Broken Dream i Borlänge

Brustna drömmar var det inte tal om när Mimikry, Världen Brinner och Professional Againsters bjöd upp till en kväll i punkens tecken i Borlänge i lördags. Stället som intogs var just Broken Dreams i Borlänge, och arrangemanget hade döpts till BD Riot 4. Något riot var det kanske inte, men med en publik som längtat efter en riktig punkspelning, och band som längtat efter att få spela, så blev det en riktigt lyckad kväll med fullt ös både på scenen och på golvet framför.

Professional Againsters var först upp på scenen, en trio som mer än öste på scenen. Publiken hade kanske inte hunnit komma till skott, men det var inget som hindrade att bandet gav allt. Och med en attityd av ”vi skiter i allt och öser järnet” gav dom den publik som kommit en kavalkad av låtar influerade av Ramones, Motörhead och Pat Todd. Kort sagt så bjöds det på en musikalisk käftsmäll.

 

Världen Brinner klev upp på scenen som andra band, och då hade publiken strömmat till. Det var trångt framför scenen redan innan bandet klivit upp på scenen, och bandet gav verkligen valuta för pengarna. Frontkvinnan Malin är verkligen den som kan få igång en publik, och lördagskvällen var inget undantag. Full fart från början till slut smittade av sig på alla, och Malin var överallt, och då menar jag verkligen överallt. Det fanns nog inte en centimeter av scenen hon inte beträdde, och på slutet förärade hon även publiken med att springa ut och framföra en låt bland dem. Ett tilltag som var uppskattat av alla som var där.

 

Avslutade kvällen gjorde Borlänges egna Mimikry, och trots att man hållit på sedan 1994 nu så syns ingen avmatting hos dom. Sångaren Hjalle hängde stora delar av konserten i takkronor, klättrade på staket och bokstavligen stod på publiken. Detta samtidigt som man gav publiken en kavalkad av deras bästa låtar. Den här konserten har varit planerad sedan innan pandemin, så det är förståeligt att man var sugna på att få bjuda sin trogna hemmapublik på en riktigt bra upplevelse. Hela bandet verkade spelsugna, och det smittade av sig till alla som var där. Trångt framför scenen är ett understatement, och staketet mellan scenen och golvet var sig förmodligen inte likt när det hela var över.

På det stora hela var det en mycket lyckad kväll med fullt ös från början till slut, och både band och publik visade sig på ett otroligt bra humör, en spelning på det här sättet har varit efterlängtad och det är bara att hoppas att det får fortsätta nu. Stället var i princip fullsatt, och då hade man ändå gått på de nya direktiven och krävde att det visades upp vaccinationspass för att få komma in.

 

SKRIBENT / FOTOGRAF: Magnus Wågström
KONSERT: Mimikry, Värden Brinner och Professional Againsters
SPELSTÄLLE: Broken Dreams / Borlänge
DATUM: 2021-12-11
BÄST: Mimikrys avskalade version av Nationalist, allsång när det är som bäst.
SÄMST: Det enda dåliga jag kan komma på är att kvällen tog slut för tidigt.

Relaterade artiklar