Skivpanelen listar nu albumen från NOVEMBER 2021

Då är det dags att summera NOVEMBER månads album. Vår skivpanel har sonderat albumsläppen för 2021:s elfte månad och det är en mycket intressant lista, eller vad säger ni om EXODUS, HYPOCRISY, ALL HAIL THE YETI och IMMINENCE.

Title1Data1
Band: Exodus
Album: Persona Non Grata
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2021-11-19
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 8.8 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Arg, ilsken och brutal thrash, ja det är otroligt kul att Exodus fortfarande visar var skåpet ska stå. Nu när Slayer inte är aktiva kanske de borde kvala in i BigFour. I alla fall visar kvintetten med deras elfte album fortfarande både visar sina rötter, samtidigt som det känns modernt. Favoriter är titellåten och The Beatings Will Continue. Bay Area rules! Vilket jävla åka vi blir bjudna på när Exodus släpper sin välgjorda och i särklass bästa skiva på många år! Jag kan inte göra annat än att vända på skivan och spela om den från början och bara njuta. Thrash Metal som det bör låta. Elitist, Persona non Grata och Clickbait får köras en extra gång.
Tony AsplundAndré Millom
Med Gary Holts 100% fokus tillbaka på Exodus bjuds vi på en rejäl thrash-urladdning. De har fått ur sig alla guldklimpar till riff som de samlat på sig sedan förra plattan och allt samspelar otroligt dynamiskt. Med någon passage i nån låt undantaget finns här inget som inte borde vara här. Exodus näst bästa platta ever! Exodus kompromissar inte, utan håller sig trogna till den intensitet och skitighet som utmärkte thrashen redan från dess födelse. Här hör vi en härlig mix av ilsken sång och ännu mer ilskna gitarrer, som sitter precis där de ska. Genren tillförs inget nytt här, men varför ändra på ett vinnande koncept?
Title1Data1
Band: Hypocrisy
Album: Worship
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2021-11-26
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 8.0 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Har alltid imponerats och Peter Tägtgren och hans stora talang för arrangemang. Worship skulle dessutom kunna vara ett soundtrack till science fiction-rulle. Den är sjukt väl-producerad och jag förstår redan nu storheten den kommer innebära live. Fantiserar mig bort till en påkostad ljusproduktion i en stor inomhusarena eller tolv slaget på någon stor scen på en stor festival. Favoritlåtar är Greedy Bastards och Children of the Gray. Lätt ett av de starkaste släppen denna månad. Hela paketet från introt i Worship och gitarrsolot i Greedy Bastards till den lättsmälta refrängen i Children of the Gray tilltalar mig. Aggressiviteten, den stora ljudbilden och mångsidigheten i låtarna kan inte annat än hamna på plussidan i min bok.
Tony AsplundAndré Millom
Med en fet produktion signerad Tägtgren trycker Hypocrisy ut ett skönt och gediget album med alla förväntade ingredienser. Det finns inga större överraskningar i låtmaterialet utan är ett rent Hypocrisy rätt igenom utan större krussiduller, men Children of the Gray är redan en klassiker och nåt av det bästa de gjort! Årets mest komplicerade betygsättning. Sett till det musikaliska hantverket är detta briljant. Mörka dynamiska tongångar, ett melodiöst vrede som bränner till och inget annat än topplåtar. Men antivaxx-propagandan som märks av i låttexterna gör mig tyvärr lätt illamående och det som kunde varit en tia sjunker då sakta neråt.
Title1Data1
Band: All Hail The Yeti
Album: Within the Hollow Earth
Skivbolag: minusHEAD Records
Releasedatum: 2021-11-12
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7.0 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
Många genres möter varandra. Alice In Chains möter Devil Driver och Fear Factory. Hårt, mustigt, ett j-vla ställ helt enkelt. Älskar låtarna Funeral Heart, Nidavellir, dessa spår suger in mig i tung-gunget redan vid första lyssning. Det enda som drar betyget, är bristen på dynamik, flera låtar går i varandra, synd!! Detta var mitt första möte med LA-bandet och jag gillar den här aggressiva men ändå radiovänliga skivan. Hård, modern och samtidigt ändå tillbakablickande metal där influenser från Metalcore och stoner blandas med Nu Metal. Headless Valley är mycket trevlig. Värt att kolla in när de besöker vårt land.
Tony AsplundAndré Millom
Med ett groove som för tankarna till Pantera och Corrosion of Conformity fast i en modern tappning, får All Hail The Yeti mig direkt att höja på ögonbrynen. Sicket sväng! Tunga riff och en perfekt mix mellan growl och clean sång. Det här passar ju på vilken scen som helst. Lekfullheten och groovet tar extra höjd i Nidavellir! En ny musikalisk bekantskap för mig. Ett relativt ungt band som uppenbarligen försöker låta som sina hjältar gjorde på 80-talet. Det låter hyfsat, det svänger rentav. ”Nidavellir” är ett litet utropstecken men efter färdig lyssning glöms de flesta låtarna lätt bort. Friskt vågat, hälften vunnet!
Title1Data1
Band: Imminence
Album: Heaven In Hiding
Skivbolag: Arising Empire records
Releasedatum: 2021-11-26
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6.0 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwFredrik Brolin
ROCKBLADET.se 5 out of 10ROCKBLADET.se 5 out of 10
Tunga riff, fina arrangemang, stiliga melodier, bra variation mellan scream och ren-sång. Men det är något med många band inom genren, låtarna hugger inte tag i mig inombords helt enkelt. Svårt att säga vad det är, men så är det. Finns dock några låtar som sticker ut; Chasing Shadows och Temptation.Det är alltid kul med svenska band som bidrar till vårt lands enorma musikskatt. Det är verkligen inget fel med den här skivan men den flyger helt enkelt inte för mig och jag blir lätt uttråkad av den poppiga framtoningen. Trevligt fiolinslag i Chasing Shadows ändå och även Disappear kan få en ros.
Tony AsplundAndré Millom
Imminince levererar en stråkbeklädd mestadels melankolisk men bitvis något poppig metalcore. Just stråkarna är det som sticker ut ordentligt och som håller intresset uppe trots de något likriktade låtmaterialet. Chasing Shadows, ∞, Heaven in Hiding, Ghost och Temptation sätter fingret på vad Imminence handlar om! Det här stjärnskottet har framtiden för sig & fortsätter de på detta spår kommer de bli stora. Här finns en glödhet musikalitet & en experimentell ådra som innehåller käftsmällar som "Temptation", nu-metal influenser som "Chasing Shadows" & powerballader som titelspåret. Tillväxten för metal-scenen är stark.

Relaterade artiklar