Smash into Pieces och Scarlet gjorde Valand i Göteborg!

Första konserten efter pandemi-konsert-torkan för mig med Smash Into Pieces på Valand i Göteborg gjorde mig inte besviken. Den energi, glädje och publikkamratskap som infann sig var på topp och man var snabbt tillbaka i hur det ska kännas att uppleva musik live med en skön kontakt mellan artist och publik.

Annons 

 

Med vinterkylan bitande i kinderna anlände jag högaktningsfullt till Valand på fredagskvällen. Tyvärr var jag något försenad p g a en inställd Uber vilket gjorde att uppvärmningen av Writing the Future missades, vilket var synd för man ville ju uppleva så mycket livemusik som fysiskt möjligt. Trots denna lilla miss gällde det att inte tappa modet, det var ju inte vilken konsert som helst denna kväll – utan det var ju första livespelningen jag har haft tillfälle att besöka efter pandemirestriktionerna lättats. Till och med extra väntan i entrén som covidpasskontrollen föranledde var även den njutbar för man visste att konserttorkan var på väg att vara till ända inom kort. Hela upplevelsen från början till slut var som en dröm.

SCARLET

RB-Betyg-8_10

När jag så kom in framför scenen var Sveriges egna Harley Quinns – SCARLET i full gång och det var härligt att se Scarlet och Thirsty leverera ett närmast förtrollande framförande. Varje rörelse och pose kändes cinematisk samt lätt förförande. Detta i samklang med musiken gjorde att de tog en såpass stor plats scenen att man kunde känna att stämningen höjdes i lokalen. Materialet framfördes med singback då de sedan September är enbart en duo, vilket är lite synd med tanke på vad riktiga instrument gör för livekänslan, men detta är en ren petitess i sammanhanget då de här två damerna levererade stort i afton. Den åtta låtar långa setlistan helt ok längdmässigt, fast låtmässigt innehöll den uteslutande material från senaste fullängdaren Obey the Queen, vilket i och för sig inte är något dåligt då det var några av första gången dessa luftas live, men någon låt från tidigare singlar som t ex Killer Quinn och End in Blood hade gärna fått ingå i setet. #bossbitch är grym live och jag ser redan fram emot att se SCARLET live igen.

SMASH INTO PIECES

Förväntan steg märkbart när SCARLET gått av scenen och Smash Into Pieces scen görs klar för gigstart. Redan från start transporteras vi till futuristiska världen ARCADIAAPOC – The Apocalypse DJ – välkomnar oss i sin karakteristiska lysande mask. Vi kastades direkt in i Arcadia-albumets öppning med The Siren och Wake Up och en glädje spred sig återigen i publiken. Det som slog mig var att ljudet var perfekt anpassat till lokalen och ett par snäpp bättre än under SCARLET (från Valand-gänget har jag dessutom fått höra att ljudsystemet kommer utvecklas och förfinas ytterligare under början av 2022). Bandet gav uppvisning i spelglädje och publikkontakt – alla skulle helt enkelt med på Smash Into Pieces-tåget och jag tror banne mig att inte en enda i lokalen missade tåget. Chris Adam sätter dessutom i princip varenda jävla ton denna kväll – hade han inte kastat in ett ord extra här och där till publiken hade jag närapå trott att det varit playback. När Let Me Be Your Superhero uppföljd av All Eyes on You kom redan som låt sex/sju steg stämningen ytterligare – publikglädjen gick verkligen inte att ta miste på. Publikens dans och allsång var på topp, t ex när jag tog ett steg tillbaka från scenstaketet kunde jag känna hur golvet rörde sig upp och ner av publikens gung. Publikgensvaret gav synbart en härlig energi tillbaka till bandet och man såg idel leenden hos bandmedlemmarna som gav allt när de rörde sig samspelt över hela scenen. Mot slutet av konserten togs publikkontakten till nästa nivå är det delades med av dricka från både band till publik och även publik till band! Det enda man skulle kunna klaga på är väl att inte nysläppta The Rain inte var med i setlistan, annars var det en i det närmaste perfekt konsert. Avslutande Boomerang satte ord på det alla tänkte – kom tillbaka till oss som en bumerang, och gör det snart för det här var så jävla gött!

SCARLET:

 

SMASH INTO PIECES:

 

 

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
KONSERT: Smash into Pieces, SCARLET och Writing the Future
ARENA: Valand / Göteborg
DATUM: 2021-12-10
BÄSTA LÅTEN: SCARLET: #bossbitch / Smash into Pieces: Let me be your superhero + All eyes on you
BÄSTA MINNET: Den glada stämningen och den härliga publiken
SÄMST: Uber är inte alltid att lita på alltså…

LÅTLISTA – SCARLET – VALAND

Obey the Queen
I Spit Fire
Ugly Fucker
Zodiac
Krokodil
Beauty & Beast
Devil Twins
#Bossbitch

LÅTLISTA – SMASH INTO PIECES – VALAND

The Siren
Wake Up
Higher
Big Bang
Broken Parts
Glow in the Dark
Let Me Be Your Superhero
All Eyes on You
Forever Alone
Stronger
Everything They S4y
Arcadia
Disaster Highway
Running Away From Home
Like This!
Boomerang

 

Relaterade artiklar