BOMBER SLÅR NER SOM EN BLIXT MED FÖRSTA SINGELN FRÅN KOMMANDE DEBUTPLATTAN

Alla fans av klassisk rock och hårdrock från 70- och 80-talet kan andas ut och plocka fram sammetskavajen ur garderoben. Är du minsta intresserad av den mer bombastiska och välproducerade rocken från denna tidsepok så kommer du med all sannolikhet att få ditt lystmäte stillat här och nu. Det enda du behöver göra är att kicka igång den blivande dunderhiten Zarathustra av och med Malmöbandet Bomber som idag den 18 januari släpps digitalt. Det fina är att detta endast är förrätten till fullängdaren Nocturnal Creatures som ges ut den 25 mars, så det är bara att hoppa in och åka med i limon. Det här gänget kommer du garanterat att se mer av framöver.   

Annons 

 

Man skulle kunna kalla Bomber Malmös bäst bevarade hemlighet. Redan 2016 började Anton Sköld (sång/gitarr) och Love Andersson (bas) skriva låtar tillsammans och syftet var från början glasklart – to rock the rock like the rock should be rocked. Inga halvmesyrer här inte. Grabbarna tog helt enkelt det bästa från alla sina favoritband, adderade en stor dos frenesi och började därefter jobba fram egensinniga låtar med finess och refränger du aldrig blir av med. Bomber är alltså inte att avfärda som ett retroband, trots att en stor del av influenserna går att spåra till 70- och 80-talet. De hittade tidigt sitt eget sound med kluriga riff och stor fokus på melodier.

 

Efter att något senare ha rekryterat Rasmus Grahn (ex-The Dahmers) på trummor och Max Huddén (även Satanic Surfers) på gitarr föll de sista pusselbitarna på plats och bandets line-up var därmed komplett. Med två likvärdiga gitarrister kunde man nu utveckla soundet ytterligare med välkomponerade gitarrstämmor som inte helt sällan för tankarna åt Thin Lizzy och för all del Judas Priest i deras mest melodiösa stunder. Addera ljudbilden av Fleetwood Mac efter att de sippat för många Old Fashioned under en stökig natt med Def Leppard. Då närmar vi oss den storslagna hitmaskinen Bomber.      

Dessa år av intensivt låtsnickrande och finputsande har nu burit frukt då bandet under 2021 signades av österrikiska skivbolaget Napalm Records, som varit verksamma i över 20 år. Det är via detta välrenommerade bolag Bomber idag den 18 januari släpper singeln Zarathustra på samtliga digitala plattformar och det är såklart också via Napalm Records som debutalbumet Nocturnal Creatures kommer att ges ut den 25 mars. Redan från idag finns dock möjligheten att förbeställa den fysiska plattan – givetvis en lyxig vinylutgåva. 

Så kom inte och påstå att rocken är död. Den lever och frodas i band som Bomber. Band som är på riktigt, som är beredda att jobba hårt och inte minst – band som förstått att varje låt som släpps måste vara en potentiell hit med riff, melodier och refränger som envist sätter sig på hjärnan. Så varför inte hälla upp ett glas Champagne, kränga på den där sammetskavajen och dra igång Zarathustra så det ekar över hela stan? Vi vet i alla fall vilken låt du kommer nynna på resten av dagen.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – BOMBER

MEDLEMMAR

Anton Sköld: Lead vocals & Guitar
Love Andersson: Bass
Rasmus Grahn: Drums & Backing vocals
Max Huddén: Guitar & Backing vocals

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |


Pressbild: Mikey Lennartsson

Relaterade artiklar