NEW HORIZON (ERIK GRÖNWALL & JONA TEE) SLÄPPER VIDEO – Stronger Than Steel

Vokalisten Erik Grönwall och låtskrivaren/producenten/multi-instrumentalisten Jona Tee, tidigare bandkamrater i H.E.A.T., fortsätter sitt musikaliska partnerskap genom att släppa lös New Horizon, deras nya power metal idé! Duons debutalbum, “Gate Of The Gods” kommer att släppas den 11 mars 2022 via Frontiers Music Srl på CD/LP/Digital. Idag har bandet premiärvisat sin första musikvideo, ‘Stronger Than Steel’. Titta på den nedan.

Annons 

 

Efter några månaders hemlighetsfullt arbete i studion ger återföreningen av Grönwall och Tee oss en sann metalskiva som kommer att lämna ett oväntat avtryck på power metal-scenen. Den episka och kraftfulla musiken håller en solid heavy metal-grund samtidigt som den levererar verkligt smittande melodier. Fans av Grönwall kommer att glädjas åt att höra hans sång i utan tvekan den finaste möjliga form, wailande som en metallkrigare som levererar dessa melodier som når de högsta bergstopparna. Och Tee, som vanligt, levererar en otrolig produktion som anstår dessa power metal-låtar.

 

Robban Bäck (Mustasch), Sam Totman (DragonForce), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls), och Laucha Figueroa är alla gästmusiker/medverkande till “Gate Of The Gods“.

Fröna till NEW HORIZON såddes i Jona:s ungdom med tanke på att han växte upp med att lyssna på (och fortfarande älskar) Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Manowar, Edguy och liknande. Heavy metal finns i blodet och New Horizon är något som rinner genom hans ådror och ligger honom extremt nära hjärtat. Han har alltid drömt om att släppa sina egna power metal-sånger en dag. På frågan om ljudet av New Horizon beskriver Jona Tee det som “en blandning mellan klassisk power och heavy metal, med en touch av 2021.”

Den ursprungliga idén för New Horizon var till en början att låta flera sångare uppträda på albumet; det ändrades dock när Erik Grönwall kom till studion för att spela in två låtar till albumet. Trots att Erik nyligen lämnat H.E.A.T kände båda killarna ett behov av att fortsätta arbeta tillsammans. Låtarna som Jona hade skrivit till debutalbumet New Horizon var “a match made in hell” för Eriks röst. Eftersom han är en vansinnigt mångsidig sångare som skulle kunna ge projektet en mer bandliknande känsla, visste Jona att han var mannen för jobbet. Delade Jonas passioner för genren, Erik gick gärna med i NEW HORIZON och levererade den sångvilja som låg inom honom för att levandegöra Jonas power metal-vision. Med inspelningen av de två första låtarna började de brainstorma och visualisera en framtid tillsammans under New Horizons fana…och de gillade vad de hörde och såg.

– Det kändes så naturligt att fortsätta jobba tillsammans. Vi har turnerat tillsammans i stort sett över hela världen och släppt musik tillsammans i ett decennium. Jona är verkligen som min bror till blods och New Horizon kommer att vara katalysatorn för oss att släppa fantastisk metal tillsammans och bara ha kul, säger Grönwall.

Om du gillar power metal kommer detta helt enkelt att bli en av utmanarna till årets album!

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar