ATLAS ROCK fyller på sin redan breda festival-lineup

Festivalen ATLAS ROCK i Gävle är ett av TADC senaste koncept. De första akterna släpptes under hösten, där ALICE COOPER och SCORPIONS är de helt klart största namnen. Förutom dessa två blytunga och legendariska akterna, så är dessutom Powerwolf, Thunder, Ugly Kid Joe bokade och nu senast härom dagen så tillkännagavs att THE SOUNDS även ska ställa sig på scenen på Gasklockan-området.

Att GÄVLE har haft en central roll när det kommer till rockfestivaler har nu slagits fast i över ett decennium, och sedan 2016 har den tyngre varianten Gefle Metal Festival stått sig allt starkare. I höstas var det dags för arrangören TADC, som också arrangerar Gefle Metal, att även kicka igång ytterligare en festival med mer traditionell rock och hårdrock. Och namnet på festivalen blev ATLAS ROCK, vilket har en stark anknytning till området GASKLOCKORNA i Gävle.

Och som vi angav i ingressen så har festivalen verkligen  slagit på stort med både SCORPIONS och ALICE COOPER som de båda dagarnas headlines. Man kan både tycka att det är storslaget men också att spela safe. Dessa två publikmagneter står för den stabila grunden. Men när väl fler akter släpptes under hösten och vintern, så kommer publiken som besöker festivalen få en riktigt härlig blandning mellan gammalt och nytt.

Vad sägs om Black Label Society, Thunder, The Darkness och Ugly Kid Joe vs Eclipse, Nestor och Donna Cannone? Jag tycker det låter som en grymt härlig mix av det gamla och det moderna.

Tidpunkten är också rätt kaxig att köra festivalen helgen innan Sweden Rock Festival. Men det som sagt bli kul att följa utvecklingen här fram till 4-5 juni då festivalen går av stapeln.

All info om festivalen och banden hittar du på Atlasrock.se.

HELA LINEUPEN – JUST NU

Scorpions
Alice Cooper
Black Label Society
Powerwolf
Thunder
The Sounds
The Darkness
Ugly Kid Joe
Mammoth WVH
Eclipse
Nestor
Donna Cannone

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar