Favorite Hello, Worst Goodbye – ny singel från Electric Boys

Under våren 2021 släppte Electric Boys sitt sjunde studioalbum ”Ups!de Down” som har blivit mycket väl mottaget av såväl kritiker som fans. Nu visar det sig att bandet har sparat ett par godbitar från inspelningarna av den plattan, och den fjärde februari släpper Electric Boys singeln “Favorite Hello, Worst Goodbye” ur sin hemliga skattkista.

Annons 

 

Legendariska Electric Boys har hållit sig sysselsatta under pandemin. De har spelat in och släppt albumet Ups!de Down där låtarna Super God och Tumblin’ Dominoes har fått egna officiella videor, de har släppt konsertvideon Electric Boys Ups!de Down – A Concert Film, de har släppt den egna ölen Electric Brew och de har hunnit med flera spelningar i Sverige under sensommaren och hösten. 

Det verkar inte heller som att de har några planer på att dra ner på tempot den närmaste tiden, tvärtom. I skrivande stund packar bandet upp sina gitarrer och trummor ur bagaget i soliga Miami, där det ska ge sig ut på Monsters of Rock Cruise 2022 för att spela tillsammans med headlinern Alice Cooper men också med band som L.A. Guns, Queensrÿche, Skid Row och H.E.A.T. När de sedan återvänder till vårt lite mindre soliga Norden är det dags för flera spelningar här hemma i Sverige, där de till exempel ska spela på festivalen Downtown Riot i Stockholm. Dessutom har de flera spelningar på gång ute i Europa, bland annat blir det en englandsturné i slutet av sommaren. 

Ja, och nu passar de alltså på att släppa en singel som de sparat från inspelningarna av Ups!de Down. Låten Favorite Hello, Worst Goodbye beskrivs av bandet som “old-school American hard rock i stil med Cheap Trick”, och det är en passande beskrivning men jag skulle vilja tillägga en sak: Det är en låt som också andas Electric Boys rakt igenom.  Nya singeln släpps samtidigt som vi nu kan få se fram emot att konsertlivet kommer igång igen. Varför inte gå och se just Electric Boys, som är ett grymt liveband ovanpå allt annat? 

 

Här kan du se Electric Boys live under våren: 

  • 18 februari – Babel, Malmö 
  • 19 februari – Valand, Göteborg 
  • 6-7 maj – Downtown Riot, Fållan, Stockholm

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

 

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Gitarr, sång
Andy Christell Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Niclas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor

 

 

Här kan du lyssna på Favorite Hello, Worst GoodbyeSpotify:
https://open.spotify.com/album/2ilgXNIBbzB7hRHRgUniqC

 

Relaterade artiklar