Favorite Hello, Worst Goodbye – ny singel från Electric Boys

Under våren 2021 släppte Electric Boys sitt sjunde studioalbum ”Ups!de Down” som har blivit mycket väl mottaget av såväl kritiker som fans. Nu visar det sig att bandet har sparat ett par godbitar från inspelningarna av den plattan, och den fjärde februari släpper Electric Boys singeln “Favorite Hello, Worst Goodbye” ur sin hemliga skattkista.

Legendariska Electric Boys har hållit sig sysselsatta under pandemin. De har spelat in och släppt albumet Ups!de Down där låtarna Super God och Tumblin’ Dominoes har fått egna officiella videor, de har släppt konsertvideon Electric Boys Ups!de Down – A Concert Film, de har släppt den egna ölen Electric Brew och de har hunnit med flera spelningar i Sverige under sensommaren och hösten. 

Det verkar inte heller som att de har några planer på att dra ner på tempot den närmaste tiden, tvärtom. I skrivande stund packar bandet upp sina gitarrer och trummor ur bagaget i soliga Miami, där det ska ge sig ut på Monsters of Rock Cruise 2022 för att spela tillsammans med headlinern Alice Cooper men också med band som L.A. Guns, Queensrÿche, Skid Row och H.E.A.T. När de sedan återvänder till vårt lite mindre soliga Norden är det dags för flera spelningar här hemma i Sverige, där de till exempel ska spela på festivalen Downtown Riot i Stockholm. Dessutom har de flera spelningar på gång ute i Europa, bland annat blir det en englandsturné i slutet av sommaren. 

Ja, och nu passar de alltså på att släppa en singel som de sparat från inspelningarna av Ups!de Down. Låten Favorite Hello, Worst Goodbye beskrivs av bandet som “old-school American hard rock i stil med Cheap Trick”, och det är en passande beskrivning men jag skulle vilja tillägga en sak: Det är en låt som också andas Electric Boys rakt igenom.  Nya singeln släpps samtidigt som vi nu kan få se fram emot att konsertlivet kommer igång igen. Varför inte gå och se just Electric Boys, som är ett grymt liveband ovanpå allt annat? 

 

Här kan du se Electric Boys live under våren: 

  • 18 februari – Babel, Malmö 
  • 19 februari – Valand, Göteborg 
  • 6-7 maj – Downtown Riot, Fållan, Stockholm

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

 

 

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Gitarr, sång
Andy Christell Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Niclas Sigevall – Trummor
Jolle Atlagic – Trummor

 

 

Här kan du lyssna på Favorite Hello, Worst GoodbyeSpotify:
https://open.spotify.com/album/2ilgXNIBbzB7hRHRgUniqC

 

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar