FESTIVALEN DOWNTOWN RIOT ÖSER PÅ MED TUNGA BAND, WRESTLING, NATTKLUBB OCH OSIGNAT

Nu är det lite dryft tre månader kvar innan den nya musikfestivalen DOWNTOWN RIOT öppnar dörrarna på Fållan. Och i rådande pandemi så är det snart dags att äntligen se ljuset i tunneln och med full kraft se till att vara redo när äntligen världen öppnar upp sig igen för stora härliga musikfestivaler. Frontmännen i LOK och RAISED FIST uttalar sig kraftfullt inför deras kosläpp som kommer ske helgen 6-7 maj 2022.

”Det känns riktigt jävla kul att börja om hela karusellen på Downtown Riot. Denna uppdämda energi ska äntligen få komma ut!”Alexander Hagman (Raised Fist)

”Vi har med oss en packe låtar som inte spelats på över två decennier och nivån av pepp i Team LOK är svår att beskriva!”Martin Westerstrand Skans (LOK)

Sedan lanseringen i augusti förra året har den nya festivalsatsningen Downtown Riot öst på med tunga bokningar. Festivalen som äger rum den 6-7 maj på Fållan i Stockholm kommer gästas av band som Raised Fist, LOK, The Baboon Show och många fler. Som helt unika inslag kommer det även att bjudas på liveunderhållning från Sthlm Wrestling, tre konstutställningar samt festivalens egen efterfest Downtown Riot Nightclub där Dregen kommer stå i DJ-båset. I veckan lanseras även Downtown Riot Unsigned som är en tävling för unga band där priset är en plats på festivalens lilla scen. Festivalen satsar hårt på att infria löftet om en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Om vi börjar med banden så är det i skrivande stund tolv band släppta till Downtown Riot. Det är tydligt att man bokat brett med fokus på rock, hårdrock och metal. Klara och utannonserade band hittills är: Raised Fist, LOK, The Baboon Show, Corroded, Cyhra, Bombus, Electric Boys, Scarlet, The Hawkins, VA Rocks, The Generals och Eradikated. Festivalen täcker alltså in allt ifrån bluesbaserad rock’n’roll till stenhård thrash metal. Utöver nämnda band är det en headliner kvar att släppa, ytterligare ett par riktigt starka akter samt de band som vinner Downtown Riot Unsigned. Mer kommer alltså inom kort, var så säkra.   

Efter en lång period med inställda och framflyttade spelningar är banden också ovanligt taggade, så det är ingen överdrift att alla kommer ge järnet till sista svettdroppen. Alexander Hagman, sångare och frontman i Raised Fist berättar: ”Tre månader efter Anthems släpptes var tanken att vi skulle påbörja en massiv världsturné 2020. Vi började året med att släppa tre datum i Sverige. Stockholm sålde slut på samma dag. Vi gjorde sedan tre gig under en helg och tänkte att nu jävlar! Vi visste inte då att vi skulle åka hem till Luleå och bli strandsatta i två år. Därför känns det riktigt jävla kul att börja om hela karusellen i Stockholm, på Downtown Riot. Denna uppdämda energi ska äntligen få komma ut!”

Martin Westerstrand Skans, sångare och frontman i LOK, skräder inte heller orden: ”Vi i LOK känner ett oerhört sug efter att få kliva upp på scen och ställa skåp igen – i HUFVUDSTADEN! Vi har med oss en packe ’nya’ gamla låtar som inte spelats på över två decennier och det skall bli en ära att dela scen med så fantastiska band som Scarlet och Raised Fist! Nivån av pepp i Team LOK är svår att beskriva – SKÅPET SKALL STÄLLAS!

Om vi går vidare med de upplevelser som gör festivalen unik i sitt slag kan vi börja med det galnaste av allt – wrestling! På plats under lördagen kommer wrestlingarrangören Sthlm Wrestling ställa till med show inne framför Fållans stora scen. ”Det kommer att bli helt galet. Jag har sett och gjort mycket, men aldrig någonsin har jag anordnat en wrestlingshow på en musikfestival. Med tanke på Downtown Riots inriktning och målgrupp är jag övertygad om att vår närvaro kommer ge arrangemanget en extra kick och många kommer nog att bli ganska chockade. Det händer att människor svimmar när vi kör riktigt tuffa matcher!” berättar Christoffer Sahlgren, grundare av Sthlm Wrestling, entusiastiskt.

Vidare kommer det att hållas inte mindre än tre konstutställningar inne på Fållan under hela festivalen. Det är konstnärerna Emilia Lindberg, Felicia Rosvall och Niklas Persson Webjörn som kommer att vara på plats för att visa sina verk. Emilia har nog de flesta rockfans koll på vid detta laget då hon dels tatuerat flera av de största rockstjärnorna i landet, men också blivit hyllad för sin konst av såväl Slash (Guns N’ Roses) som Tobias Forge (Ghost). Felicia är mer känd under namnet Fanatomy Illustration och har gjort illustrationsjobb till bland andra In Flames, Till Lindemann (Rammstein) och Hank Von Hell. Felicia har lovat att ta med några av originalverken från skivomslag hon tecknat, så det ser vi fram emot. Niklas får anses vara uppstickaren i detta gäng, men har snabbt blivit en snackis bland rockfansen då inga mindre än KISS upprepade gånger delat hans målningar i sina officiella kanaler. Nu har du chansen att se dem med egna ögon!

Avslutningsvis vill vi trycka på ännu en unik upplevelse som verkligen ramar in det hela och förstärker känslan av FEST i ordet FESTival. Båda kvällarna efter att sista bandet spelat kommer nämligen utrymmet framför lilla scenen inne på Fållan förvandlas till Downtown Riot Nightclub. Där finns endast plats för 300 personer totalt per kväll, så vill du vara med på efterfesterna med Dregen i DJ-båset och andra exklusiva upplevelser så missa inte att välja detta tillägg när du köper din biljett.

Allt detta i kombination med att festivalen kommer att ha ett brett mat- och dryckesutbud gör att Downtown Riot kommer att bli en maxad rockhelg för alla besökare. Målet är att varenda gäst ska känna att besöket var värt vartenda öre och de ska givetvis börja längta efter nästa års festival samma stund de lämnar området.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

LÄNKAR – DOWNTOWN RIOT

Hemsidahttps://www.downtownriot.se/
Facebookhttps://www.facebook.com/downtownriotsthlm/
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/3050244251929206
Instagramhttps://www.instagram.com/downtown_riot/ 
Biljetterhttps://bit.ly/dtr22tickets

 

Relaterade artiklar