ROCKVIDEO: HALESTORM släpper video till senaste singeln THE STEEPLE

Det grammisvinnande hårdrocksbandet Halestorm har nyligen tillkännagivit sitt nya alster, Back From The Dead, vilket är deras femte studioalbum och som kommer att släppas den 6 maj. Nu är det superaktulla med videon till senaste singeln THE STEEPLE.

Back From The Dead  är producerat av Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Mastodon, Alice in Chains) i samproduktion av Scott Stevens (Shinedown, Daughtry, New Years Day), utvecklades Back From The Dead snabbt från låtskrivarövningar till en fråga om överlevnad för bandet. Sångaren Lzzy Hale säger, “Vi började skriva det här albumet ungefär tre månader innan covid-pandemin bröt ut. När vi väl gick in i lockdown och inte kunde uppträda och turnera, föll jag in i en mörk plats och något av en identitetskris. Det här albumet är berättelsen om mig som skär mig ur den avgrunden. Det är en resa för att navigera mental hälsa, utsvävningar, överlevnad, försoning, återupptäckt och fortfarande behålla tron ​​på mänskligheten.”

 

I början av februari avslöjade Halestorm “The Steeple”, den andra singeln från Back From The Dead. “The Steeple” följer albumets titelspår, “Back From The Dead”, som släpptes i höstas. Den låten markerade Halestorms sjätte #1 på rockradio-kanaler i USA och fick strålande recensioner: Rolling Stone kallade det “ett bitande, svulstigt tjut om att övervinna hinder – till och med döden”, och Consequence berömde frontkvinnan Lzzy Hales “powerhousepipes” och leadgitarristen Joe Hottingers “rent magiska solo.” Revolver förklarade att det var en “häftig, hårdrocksarg om att förbli stark inför förkrossande motgångar.”

Halestorm har vuxit från en barndomsdröm om syskonen Lzzy och Arejay Hale till ett av de mest hyllade rockbanden under de senaste två decennierna. Halestorms musik har överträffat en miljard strömmar världen över. Kallas en “muskulär, äventyrlig och särskilt relevant rockskiva” av Rolling Stone, med albumet Vicious fick bandet sin andra Grammy-nominering, för bästa hårdrocksframträdande för låten “Uncomfortable”, bandets fjärde #1 på rockradio, och ledde Loudwire att utnämna Halestorm till “Rock Artist of the Decade” 2019. Frontad av den ojämförliga Lzzy Hale med trummisen Arejay Hale, gitarristen Joe Hottinger och basisten Josh Smith, har Halestorm skaffat sig ett rykte som en mäktig livemusikkraft, vilket leder till slutsålda Headline-konserter, högt upp placerade på stora festivalers lineups runt om i världen och delar scen med ikoner som Heaven & Hell, Alice Cooper och Joan Jett.

LÅTLISTA – BACK FROM THE DEAD

1.     Back From The Dead
2.     Wicked Ways
3.     Strange Girl
4.     Brightside
5.     The Steeple
6.     Terrible Things
7.     My Redemption
8.     Bombshell
9.     I Come First
10.  Psycho Crazy
11.  Raise Your Horns

FÖRBESTÄLL “BACK FROM THE DEAD”

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: HALESTORM
AKTUELLA: Video till senaste singeln THE STEEPLE
KOMMANDE ALBUM: BACK FROM THE DEAD
RELEASEDATUM: 2022-05-06
SKIVBOLAG: Atlantic Records

BANDFAKTA – HALESTORM

| FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY | INSTAGRAM |

MEDLEMMAR
Lzzy Hale – lead vocals, rhythm guitar, acoustic guitar, keyboards, piano
Arejay Hale – drums, backing vocals
Joe Hottinger – lead guitar, acoustic guitar, backing vocals
Josh Smith – bass, keyboards, piano, backing vocals

Relaterade artiklar