S.O.R.M spelar med Doug Blair från W.AS.P.

Den 12 mars gör Lidköpingsbandet S.O.R.M en exklusiv spelning på Backstage Rockbar i Trollhättan, tillsammans med WASP-gitarristen Doug Blair. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger sångaren Micke Holm. 

Annons 

 

För en tid sedan beslutade WASP att ännu en gång skjuta upp sin inplanerade turné på grund av fortsatta corona-restriktioner i ett antal länder. De flesta svenska WASP-fans suckade säkert, men för Micke Holm och hans band SORM innebar detta att nya dörrar öppnades och gitarristen Doug Blair ska nu alltså gästa på SORMS spelning i Trollhättan den 12 mars. 

– Hade någon frågat 2018 var jag skulle vilja befinna mig med bandet om några år så hade jag sagt att det såklart skulle varit en dröm att få spela med WASP, jag har ju varit ett fan enda sen jag var liten. Nu känns det helt fantastiskt att det här händer, att Doug vill göra gig med oss. Att jag ska få göra ett akustiskt set med honom OCH att han är med oss på scenen. Jag hade verkligen inte kunnat föreställt mig detta för ett år sen, förklarar Micke. 

Det var i april 2021 som Micke fick kontakt med Doug Blair för första gången. Det som till en början endast gällde ett gitarrköp utvecklades sedan till en vänskap. 

– Jag hade fått höra att han sålde dubbelhalsade gitarrer, som jag var intresserad av. Jag skrev då till honom på Facebook för att se om det gick att köpa av honom direkt. Jag hade egentligen inte förväntat mig att han skulle svara men det gjorde han och med tiden blev det så att vi pratade mer och mer om musik och så växte en vänskap fram emellan oss. 

Själva gitarren fick Micke till sin ägo i november och kontakten med Blair har rullat på. Att ta steget och fråga Doug hur han såg på ett eventuellt musikaliskt samarbete var dock allt annat än lätt. 

– Jag har nog aldrig stammat så mycket i hela mitt liv. Jag svettades av nervositet när jag frågade honom om han skulle kunna tänka sig att lyssna på några av SORMS låtar och om han eventuellt ville göra något ihop. Delvis ville jag inte vara för framfusig och jag ville heller inte att han skulle tro att jag ville utnyttja vår nyvunna vänskap, förklarar Micke. 

Frågan föll dock väl ut och nu väntar alltså gemensam spelning och därmed också ett första fysiskt möte mellan dem två nya vännerna. 

– Ja, Doug kommer bo hemma hos mig i samband med spelningen i Trollhättan. Jag kommer förmodligen vara som en femtonårig flicka som träffar Justin Bieber, säger Micke med ett skratt och tillägger också att han ska se till att ha “jävligt rent hemma”. 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
INTERVJU: Micke Holm, SORM
AKTUELL: Spelar med sitt band SORM tillsammans med Doug Blair på Backstage Rockbar, Trollhättan

Relaterade artiklar