Lucifer och Year of the Goat rockade Pustervik!

Lucifer och Year of the Goat levererade skön rock på Pustervik. De här banden passar bra ihop och gav kvällen ett helhetsintryck i tunga rockens tecken där inte många kan ha varit missnöjda. En solid kväll och leverans var utlovat av banden och det var precis det vi fick!

Annons 

 

Med restriktioner äntligen helt borta på konserter kändes det nästan som att man hade möjligheten att besöka en svunnen guldålder med en tidsmaskin när jag blev glatt välkomnad av vakterna på Pustervik och kom in i en varm och välfylld lobby och bar. Jag kunde inte låta bli att le stort då jag kände glädjen och spänningen höjas inför kvällens gig med Year of the Goat och Lucifer.

Year of the Goat

RB-Betyg-8_10

Bandet äntrade scenen i tid, men hade något strul då de började med att stämma gitarrerna under ett par minuter innan de kunde dra igång konserten. Under två första låtarna Spirits of Fire och Acedia med dunderskönt leadgitarrspel var det hyfsat drag. Dock verkade det vara lite dåligt med ljud från gitarren på stage right vilket bekräftades då jag vandrade runt lite i lokalen för att höra om det bara var mitt ställe det upplevdes som så. Innan Invidia tystnade stage right gitarren helt och efter ett litet kopplingsfix av tekniker var den tillbaka i full styrka. Och vilken styrka sen – allt strul blev direkt som bortglömt och när Thomas tar i från tårna i refrängen hörs det att han menar varje ord! De sköna stämsolona i slutet satt som en smäck och fyllde min själ med välbehövlig musikglädje. Från den här punkten till avslutande Riders of Vultures, där de dessutom ökade på energin i slutet med riktiga ångvältsriff, var det ett rent nöje att se Year of the Goat trycka ut sin härliga tunga rock med en mäktig leverans.

Lucifer

När så kvällens huvudakt Lucifer äntrade scenen och kickade igång med Ghosts slog mig karisman av bandet och speciellt av Johanna. De tog verkligen in scenen och det var konstant rörelse, action och härlig energi perfekt inramat med scenbelysning och rök. Musiken fick ett helt annat liv än vad som finns på platta – jämförelsevis kändes det som att den musik som var slagen i bojor äntligen blev frisatt och kunde spela helt fritt. Ett härligt befriande där musik och energi var enormt medryckande. I sjätte låten Leather Deamon lade stämningen sig ner så där som den kan göra ibland och man fick mysa lite extra. När bandet blev serverade shots under efterföljande Archangel of Death till scenkanten bjöd ena gitarristen Martin på ett litet leende där man nästan kunde se hans längtan efter något starkt i hans ögon. “Next song promotes sexual intercourse on cemetaries… just kidding!” proklamerades av Johanna innan Mausoleum , men om man nu skulle idka denna oortodoxa aktivitet så är just den låten ett passande soundtrack. Det var härligt att se Nicke banka på trumskinnen och fylla på med stämsång från sitt podium, men kanske skulle han kosta på sig ett par leenden och lite publikkontakt ibland också även fast det är hans fru som frontar Lucifer. Det såg ut som om hon försökte förföra honom lite och få igång honom lite extra då hon plockade upp tamburinen och dansade vänd mot honom under California Son och jag tycker hon lyckades lite. Med de senaste hemska nyheterna om Rysslands invasion av Ukraina färskt i minne dedikerades ett av extranumren – Bring Me His Head – rättmätigt till Vladimir [Putin]. Kvällens sista nummer Reaper on Your Heels slutade i ett urladdande crescendo där ingen kunde stå still. Stämningen denna kväll var på topp och det kändes att band och publik verkligen njöt av varje sekund. Tack Lucifer!

 

 

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jelena Sulce (jelena.sulce@rockbladet.se)
KONSERT: Lucifer / Year of the Goat
ARENA: Pustervik / Göteborg
DATUM: 2022-02-25
BÄSTA LÅTEN: Lucifer – Reaper on Your Heels, Year of the Goat – Riders of Vultures
BÄSTA MINNET: Draget på scen under Lucifer och när Year of the Goat kommer igång ordentligt efter gitarrstrulet.

LÅTLISTA – YEAR OF THE GOAT – PUSTERVIK

Spirits of Fire
Acedia
Invidia
Ira
Luxuria
Riders of Vultures
 

LÅTLISTA – YEAR OF THE GOAT – PUSTERVIK

Ghosts
Midnight Phantom
Wild Hearses
Crucifix (I Burn for You)
Coffin Fever
Leather Demon
Archangel of Death
Orion
Louise
Mausoleum
Cemetery Eyes
California Son
Dreamer
Bring Me His Head
Reaper on Your Heels

Relaterade artiklar