Ösigt gig med Mindless Sinner på Platens bar

Vissa fredagskvällar är det öl på galopp och vissa fredagskvällar är det trummor i galopp. I fredags var det det sistnämnda när Mindless Sinner spelade på Platens bar i Linköping inför en glad publik.

Det var god uppslutning till Mindless Sinners gig på Platens bar. Förbandet Caeli hade uppenbart lockat dit fans när de spelade och värmde upp stället. När det var dags för Mindless Sinner som var huvudakten hade än mer folk anslutit. Även här fanns det gott om fans i publiken. Publiken var livlig och engagerad men fortfarande hänsynsfull och stämningen var hög. Christer, sångaren, deklarerade tidigt att de var glada att vara ute och spela igen eller egentligen att de två senaste coronaåren varit åt skogen. Mindless Sinner bjöd sedan den konsertsugna publiken på intensiv musik i brittisk åttiotalshårdrocksanda med drag av Judas Priest och Iron Maiden i stilen. Trummorna ångade på och gitarrerna levererade snabba solon och passager med många toner. Bandets sångare gav oss sång som emellanåt rörde sig på både höga och starka nivåer. Allt medan publiken sjöng med i låtarna. Christer rörde sig över hela scenen och gav hela främre publiken uppmärksamhet och sjöng ofta till specifika fans. Visserligen är det sed att spela extranummer men det hördes på publiken att de ville ha in bandet igen, Något bandet så gärna gjorde och gav oss ytterligare ett par låtar innan det var slut på riktigt. Det var ett schysst, ösigt och glatt gig.

Mindless Sinner bildades i Linköping 1981. Efter att ha släppt flera album under åttiotalet hade de en paus men återkom 2015 med albumet The New Messiah. Bandets fem medlemmar är samma som från åttiotalet. Det senaste albumet, Poltergeist släppes 2020 och i sommar agerar de förband till Judas Priest när de spelar i Linköping.

Platens bar är bar, nattklubb och en konsertlokal för intima spelningar där Make the Scene arrangerar spelningar med artister som Velvet Insane, Johnossi och nämnda Mindless Sinner.

Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
Fotograf: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
Event: Mindless Sinner
Arena: Platens bar, Linköping
Datum: 2022-03-11

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Christer Göransson – sång
Magnus Danneblad – gitarr
Tommy Viktorsson – trummor
Jerker Edman – gitarr
Christer Carlsson – bas

Mindless Sinner på FaceBook

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar