Rammstein gör en tredje konsert på Ullevi – ny chans att uppleva sommarens största och mest spektakulära rockshow

Rammstein blev historiska redan då den första extrakonserten på Ullevi släpptes – aldrig tidigare hade ett hårdrocksband haft dubbla Ullevi-konserter. När det nu är klart att det blir ytterligare en konsert, den 28 juli, kliver det tyska hårdrocksundret upp på Bruce Springsteens nivå med tre Ullevi-spelningar en och samma sommar.

Annons 

 

Rammsteins dubbla Ullevi-konserter i sommar är utsålda sedan långe. Nu är det klart att det blir en tredje konsert i Göteborg med det eldfängda tyska hårdrocksundret. Samtidigt som bandet skriver historia och kliver rakt in i Ullevis prestigefyllda Hall of Fame får alla de fans som blev utan biljett en ny chans att uppleva sommarens största och mest spektakulära rockshow. 28 juli är datumet för extrakonserten med Rammstein på Ullevi. 
”Det är verkligen något speciellt med Ullevi. Det märks både på artisterna och publiken. En sommarkonsert på Ullevi toppar allt annat. Att få sälja ut Ullevi är stort. Att göra dubbla Ullevi-konserter är snudd inpå otänkbart. Att göra ett hattrick på Ullevi – det är att skriva historia”, säger Niklas Westergren på arrangören FKP Scorpio.

Rammstein blev historiska redan då den första extrakonserten på Ullevi släpptes. Aldrig tidigare hade ett hårdrocksband haft dubbla Ullevi-konserter. Nu kliver de upp på Bruce Springsteens nivå – sommaren 2016 gjorde han tre kvällar i Göteborg. ”Kärleken mellan Rammstein och Sverige är djupt rotad. Från deras headlinepelningar på Bråvalla Festival 2013 och 2016, via den enorma urladdningen på Stockholms Stadion 2019 och fram till nu har intresset bara ökat”, berättar Niklas Westergren.

Vad är det då som gör Rammstein så populära?

”Om vi bortser från det uppenbara – att de gör grymt bra musik – så är de världens troligtvis bästa liveband. Det är extra allt. Pyroteknik, explosioner, scenbygge. Varenda detalj är perfekt. Precis när du trodde att du har sett allt kommer Rammstein och överträffar alla andra. Det är en sån sak som bara måste upplevas live. Och när du har gjort det vill du inget hellre än att få se dem igen.”

Just nu är Rammstein aktuella med singeln ”Zeit” och 29 april släpps det likadant betitlade albumet. Publiken kan alltså se fram emot den första möjligheten att få höra deras nya favoritlåtar live på Ullevi under de tre historiska konserterna 28 juli, 29 juli och 30 juli.
 
Biljetterna till extrakonserten 28 juli släpps via Ticketmaster 26 mars kl 12:00.

Ullevi Hall of Fame
Håkan Hellström: 4xUllevi, 2022
Rammstein: 3xUllevi, 2022
Bruce Springsteen: 3xUllevi, 2016
Ed Sheeran: 2xUllevi, 2022 & 2018
 
Coldplay: 2xUllevi, 2017
Madonna: 2xUllevi, 2009
U2: 2xUllevi, 2009
 
Robbie Williams: 2xUllevi, 2006
David Bowie: 2xUllevi, 1983
The Rolling Stones: 2xUllevi, 1982
 
Rammstein på Ullevi
28 juli: EXTRAKONSERT
29 juli: UTSÅLT
30 juli: UTSÅLT

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockladet.se)

Relaterade artiklar