Revelations firar tio år som band och presenterar ny gitarrist

Det 70-talsinspirerade bandet Revelations firar tio år som band, och har precis dragit igång sin turné med en spelning på Bomber Bar i Motala. Flera spelningar följer under året, och i april kommer bandet att turnera tillsammans med självaste Quireboys. Revelations berättar nu att de också har värvat en ny gitarrist; Mikael Dahlin som tidigare har spelat i bland annat Neon Rose.

Revelations firar tio år som band med sin 10th Anniversary Tour.  De är i samband med sitt firande aktuella med turné med Quireboys i april, och med nytt material under det kommande året. Dessutom har de nu alltså även en ny gitarrist i bandet. 

Gitarristen Mikael Dahlin är något av en veteran inom rockmusiken och har en gedigen inspelnings- och turnéerfarenhet. Utöver Revelations spelar Mikael även i banden Killer Bee och X-Romance. När Neon Rose återförenades 2015 började Mikael spela med dem, vilket han sedan gjorde i några år framöver. Neon Rose, med Mikael på gitarr, samt Revelations spelade tillsammans på ett flertal gig i Sverige under åren 2016-2017. De övriga tre medlemmarna i Revelations är Lasse Gudmundsson på sång, Janne Backlund på trummor samt Daniel Ramirez på bas.

Revelations har tidigare turnerat med stora namn som som Paul Di’Anno (ex Iron Maiden) och Chris Holmes (ex W.A.S.P.) Musiken kan beskrivas som klassisk 70-tals hårdrock som varvas med en del doomiga inslag.

Fredagen den 25 februari startade turnén på Bomber Bar i Motala och nu på fredag, den 4 mars, spelar Revelations för Stockholmspubliken på Harry B James i Stockholm. 

Vill du gå och se Revelations spela live? Här nedan kan du se de datum som är inplanerade hittills. Bandet hälsar dock att fler speldatum kommer att släppas framöver, bland annat i maj.

  • 4 mars –  Harry B James, Stockholm 
  • 26 mars –  Järnvägskrogen, Gävle 
  • 14 april – KB, Malmö (med Quireboys) 
  • 15 april – Palatset , Linköping (med Quireboys) 
  • 16 april – iNTiMAN, Västerås (med Quireboys) 
  • 17 april –  Slaktkyrkan, Stockholm (med Quireboys) 
  • 24 september – Fredagsmangel, Stockholm 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
FOTO:
Helena Solander

 

BANDFAKTA – REVELATIONS

MEDLEMMAR
Lasse Gudmundsson – sång
Janne Backlund – trummor 
Mikael Dahlin – gitarr
Daniel Ramirez – bas

 

 

Tamara Chastain

Reporter at Rockbladet.se
Jag började skriva för Rockbladet under 2017 men rockmusik har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt musikintresse väcktes i unga år och tog rejäl fart när en kompis med stor skivsamling drog fram en vinyl vars omslag pryddes av fem långhåriga killar. Bandet hade ett tjejnamn och skivan hette Love It To Death. Där och då förändrades mitt liv, jag hade aldrig hört någonting så magiskt förut. Alice Coopers musik har sedan följt mig genom livet, och skulle jag bara få ta med mig en enda skiva till en öde ö så skulle det bli Alice Coopers Killer. Mitt intresse för rockmusik har aldrig svalnat, men det har breddats. Jag lyssnar på snäll, klassisk rockmusik som gränsar till pop men jag lyssnar också på melodisk death metal och allt däremellan. Dessutom gillar jag även jazz, blues och klassisk musik. När jag lyssnar på musik föredrar jag att lyssna på hela album från början till slut. Jag älskar livemusik i alla dess former, och för mig kan en liten pubspelning vara lika minnesvärd och givande som en stor arenaspelning.

Relaterade artiklar