Revelations firar tio år som band och presenterar ny gitarrist

Det 70-talsinspirerade bandet Revelations firar tio år som band, och har precis dragit igång sin turné med en spelning på Bomber Bar i Motala. Flera spelningar följer under året, och i april kommer bandet att turnera tillsammans med självaste Quireboys. Revelations berättar nu att de också har värvat en ny gitarrist; Mikael Dahlin som tidigare har spelat i bland annat Neon Rose.

Annons 

 

Revelations firar tio år som band med sin 10th Anniversary Tour.  De är i samband med sitt firande aktuella med turné med Quireboys i april, och med nytt material under det kommande året. Dessutom har de nu alltså även en ny gitarrist i bandet. 

Gitarristen Mikael Dahlin är något av en veteran inom rockmusiken och har en gedigen inspelnings- och turnéerfarenhet. Utöver Revelations spelar Mikael även i banden Killer Bee och X-Romance. När Neon Rose återförenades 2015 började Mikael spela med dem, vilket han sedan gjorde i några år framöver. Neon Rose, med Mikael på gitarr, samt Revelations spelade tillsammans på ett flertal gig i Sverige under åren 2016-2017. De övriga tre medlemmarna i Revelations är Lasse Gudmundsson på sång, Janne Backlund på trummor samt Daniel Ramirez på bas.

Revelations har tidigare turnerat med stora namn som som Paul Di’Anno (ex Iron Maiden) och Chris Holmes (ex W.A.S.P.) Musiken kan beskrivas som klassisk 70-tals hårdrock som varvas med en del doomiga inslag.

Fredagen den 25 februari startade turnén på Bomber Bar i Motala och nu på fredag, den 4 mars, spelar Revelations för Stockholmspubliken på Harry B James i Stockholm. 

Vill du gå och se Revelations spela live? Här nedan kan du se de datum som är inplanerade hittills. Bandet hälsar dock att fler speldatum kommer att släppas framöver, bland annat i maj.

  • 4 mars –  Harry B James, Stockholm 
  • 26 mars –  Järnvägskrogen, Gävle 
  • 14 april – KB, Malmö (med Quireboys) 
  • 15 april – Palatset , Linköping (med Quireboys) 
  • 16 april – iNTiMAN, Västerås (med Quireboys) 
  • 17 april –  Slaktkyrkan, Stockholm (med Quireboys) 
  • 24 september – Fredagsmangel, Stockholm 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
FOTO:
Helena Solander

 

BANDFAKTA – REVELATIONS

MEDLEMMAR
Lasse Gudmundsson – sång
Janne Backlund – trummor 
Mikael Dahlin – gitarr
Daniel Ramirez – bas

 

 

Relaterade artiklar