Skivpanelen listar nu albumen från FEBRUARI 2022

Då är det dags att summera årets andra månads lista, FEBRUARI månads album. Vår skivpanel har sonderat albumsläppen för 2022:s andra månad och det är en mycket intressant lista, eller vad säger ni om SCORPIONS, ZEAL & ARDOR, SAXON, NIGHTRAGE och CULT OF LUNA.

Annons 

 

Title1Data1

Zeal & Ardor

Album: Zeal & Ardor
Skivbolag: MVKA
Releasedatum: 2022-02-11
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 9,7 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwAndré Millom
När musik griper tag i dig på ett relativt oväntat sätt går det liksom inte att värja sig. Zeal & Ardors nya och självbetitlade alster är just detta. Otänkbar cross-over mellan Black Metal och klassisk blues, hur kommer man ens på idén. Tight, dynamisk, snygga övergångar, som sagt mötet av det oväntade händer hela tiden. Ett bra exempel är på låten Emersion, fantastisk och magiskt på alla sätt och vis. Andra favoriter är Church Burns och I Caught You.Sedan jag upptäckte detta band har jag varit frälst. Kombinationen av blues och black-metal har fått mig att kapitulera totalt för vad än Zeal & Ardor tar för sig & nu händer det igen. Det oerhört mäktiga soundet, inlevelsen, historieberättandet, perfektionen. Har bokstavligen gåshud genom hela albumet & är nära orgasm i ”Erase” & ”Götterdämmerung”. Bästa album 2022! Jag vågar faktiskt säga så redan nu.
Tony Asplund
När jag har en dålig dag känner jag att all ny musik är stagnerade pastischer. Plats på scen för Zeal & Ardor! De har lyckats knyta en supersnygg rosett av black metal och gospel där man vid varje sväng njuter i fulla drag av att få vara med på deras åktur. Från stämningsfulla Golden Liar till crossover med blast beats i Feed the Machine till riktig urladdning i Götterdämmerung! Årets platta?!
Title1Data1

NIGHTRAGE

Album: Abyss Rising
Skivbolag: Despotz Records
Releasedatum: 2022-02-18
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,7 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwAndré Millom
Ett band som alltid haft en otroligt stor potential att bli riktigt stora musikaliskt visar med full kraft vilka mästare de är att nejsla fram riktigt bra melodisk dödsmetal. Jag skulle enkelt kunna säga att Abyss Rising är ett riktigt mästerverk i sin helhet. Otroligt dynamisk och välarrangerat album, bästa låtarna för mig blir 9th Circle Of Hall och Pest Ridden Tide. När man lyssnar på melodisk death-metal är det precis så här man vill att det ska låta, med tydliga melodier, dynamiska låtbyggen och givetvis monstruös sång. Nightrage sviker inte utan lever med råge upp till förväntningarna. Tror starkt att flera blivande klassiker gömmer sig här som exempelvis ”False Gods”, ”Swallow Me” & ”Shadows Embrace Me”.
Tony Asplund
Det är idel mysiga sent 90-tals Göteborgsdödstongångar som dansar omkring i högtalarna. Det skulle kunna vara In Flames Jester race, Whoracle eller Colony vi lyssnar på med lite modernare produktion. Det finns riktigt bra låtar här såsom Swallow Me, Abyss Rising och Shadows Embrace Me, kan de bara rucka lite på gammeldags In-Flames-produktionen något så kommer detta bli hur grymt som helst.
Title1Data1

CULT OF LUINA

Album: The Long Road North
Skivbolag: Metal Blade
Releasedatum: 2022-02-11
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,7 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwAndré Millom
Ett tungt och mystiskt epos i lågt tempo som mäktigt funkar perfekt för den långtåkande bilisten. Är man i rätt sinnesstämning är detta album rent meditativt, funkar även fantastiskt som bakgrundsmusik till en jobbdag. Jag gillart, men skulle gärna velat se lite mer dynamik i arrangemanget. Titellåten och Into The Light är favoriterna. Det norrländska vemodet inslaget i ett post-metal paket med pampigt arrangemang & flera crescendon. Mistluren i inledande ”Cold Burn” får mig att tänka på flyglarm i ljuset av Ukraina-invasionen vilket ger kalla kårar men också stärker intensiteten. Albumet är som bäst i inledningen med flera mäktiga spår men även episka balladen ”Beyond I”. Efter ett tag blir albumet något långdraget, men som helhet levererar bandet med bravur.
Tony Asplund
Det tar en stund att anpassa sig till Cult of Lunas värld. Det är så stämningsfullt och stora ljud- och tema-landskap som breder ut sig att man blir antingen överväldigad eller vänder sig från allt helt. När man väl tillåter sig äntra deras värld är det en fröjd att kastas fram och tillbaka i känslospektrat - speciellt i An Offering to the Wild och Blood Upon Stone. Pluspoäng för Mariam Wallentins stilfulla gästning på Beyond I.
Title1Data1

SCORPIONS

Album: Rock Believer
Skivbolag: Spinefarm
Releasedatum: 2022-02-25
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,0 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwAndré Millom
Albumets titel speglar verkligen innehållet och skulle på något sätt kunna vara bandets första platta. Undrar om Mikkey Dee lyckats uppmana sina medlemmar att bli lite råare och mer klassiskt rockiga i sitt låtskrivande, nästintill punkigt. Låtar som Peacemaker andas så klart klassisk Scorpions-rock, men flertalet andra andas mycket finslipad 70-tals garage-rock, me like. Första skivan med Mikkey Dee känns oväntat pigg, låtmaterialet har fått en ansiktslyftning där både melodier & texter känns relevanta för 2022. Gubbarna visar att de inte bara behärskar ballader utan även låtar av mer energisk karaktär. Hyfsat!
Tony Asplund
Med en liten touch av 70-talssoundet sticks allt Skorpionerna ännu. Giftet må ha tappat lite i styrka och gadden lite av skärpan, men visst kan gubbarna leverera medryckande rock fortfarande! Lite väl rak rock bitvis - men de sticks allra mest i grandiosa Scorpionstypiska balladen When You Know (Where You Come From)!
Title1Data1

SAXON

Album: Carpe Diem
Skivbolag: Silver Lining
Releasedatum: 2022-02-04
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 4,7 / 10
Ninja Column 1Ninja Column 2
Jonas LööwAndré Millom
ROCKBLADET.se 5 out of 10
Jag gillar band som trots lång och trogen karriär helt tiden hittar nya stigar att följa, och just Saxon har med de senaste albumen hittat just det. Men detta nya alster är alldeles för slätstruket och inte ens titeln kan få mig på andra tankar. Tyvärr blev det mestadels snabbspolning. Några låtar fastnade lite bättre än andra: Age Of Steam och Lady In Gray Ikoner är alltid ikoner, Saxon står inte & faller med ett halvdant album. Halvdant är dock precis vad "Carpe Diem" är. Vi känner igen arrangemanget, det är stabilt & snyggt men det lyfter aldrig. Förutsägbar & tyvärr långtråkig lyssning. Bättre kan ni, gubbar.
Tony Asplund
ROCKBLADET.se 5 out of 10
Visst har Saxon kvar lite kraft ännu. Dock framförs det mesta stöpt i samma tonläge, tempo och mall vilket är lite synd för det mesta känns som om det går på autopilot. När de går utanför receptet något och speciellt i The Pilgrimage får jag lite feeling av att Saxon marscherar fram likt som på sina glansdagar.

Relaterade artiklar