Blood, Death & Tequila – en lyckad debut för Traci Trexx Midnite Blues

Traci Trexx Midnite Blues är ett hårdrocksband från Avesta som började som ett soloprojekt av Traci Trexx från bandet Vanity BLVD. Fredagen den 25 mars släpptes bandets debutalbum, en skiva med åtta låtar som heter Blood, Death & Tequila. Debutalbumet innehåller klassisk rockmusik som andas sydstatsrock med bluesiga toner. Lyssnaren bjuds på refränger som fastnar och en hel del snygga, svängiga riff. 

Annons 

 

Bandet bildades 2018 av Traci Trexx och hans syster Anna Skoglund. Anna, som är basisten i bandet, har precis som Traci Trexx själv tidigare spelat i Vanity BLVD. Senare anslöt sig även trummisen Tommy Viklund till Traci Trexx Midnite Blues. Bandet beskriver sig själva som en rocktrio från Avesta som är väldigt inspirerade av 60- och 70-tals hårdrock, bluesrock, boogierock och sydstatsrock. Bland sina inspirationskällor nämner de till exempel band som KISS, Foghat, Led Zeppelin och Mountain.

Efter att alla tre bandmedlemmarna hade kommit på plats påbörjade man ganska snart arbetet med att färdigställa ett antal låtar till debutalbumet. Traci Trexx berättar att tanken bakom albumet var att gå tillbaka till den klassiska rockkänslan. För att få den känslan har man valt att ha ett klassiskt retroljud, och så innehåller albumet med sina totalt åtta spår färre låtar än vad som finns på många moderna album. Bandet har velat satsa på kvalitet hellre än kvantitet, med fyra spår på A-sidan och fyra spår på B-sidan. Ett upplägg som för tankarna till en klassisk vinylskiva.

Albumet har spelats in tillsammans med producenten Jonas KjellgrenBlack Lounge Studios, som också har producerat band som Sabaton, Lindemann och Clas Yngströms Sky High. Releasen av debutalbumet har dock blivit fördröjd med ett par år eftersom pandemin kom i vägen. 

I väntan på albumsläppet har bandet släppt tre singlar med tillhörande musikvideor, nämligen låtarna I Want You Back, The Last Train och Six Feet Under. I samband med albumsläppet har även titelspåret Blood, Death & Tequila släppts som singel med en egen musikvideo. 

Bandet berättar att singlarna plus deras videor och albumomslag är starkt inspirerade av sjuttiotalet och Tarantinos Grindhousefilmer blandat med ökenfeeling.

Debutalbumet består av åtta ganska klassiska rockspår som har en lite garagerocksaktig livefeeling. Det som gör att låtarna får lite extra krydda är just den lite bluesiga känslan och sydstatsfeelingen som bandet strävar efter. Låtarna har inslag av såväl klassisk hårdrock som bluesrock, boogie och sleaze, vilket blir en lyckad kombination på den här plattan. Traci Trexx har dessutom en väldigt bra röst till den typ av musik han valt att sjunga. De olika spåren håller en ganska jämn kvalitet albumet igenom, dessutom har många av låtarna en liknande energinivå.  Musiken känns ny men ändå inte, för det handlar om klassisk rock och man kan höra bandets inspirationskällor i en del riff och arrangemang. Allting smälter dock samman till att låta som Traci Trexx Midnite Blues i slutänden. Riffen och gitarrsolot i The Last Train är riktigt svängiga, men vill man bara testa att lyssna på en första låt rekommenderar jag också låtar som Six Feet Under, Rock This Town eller varför inte titelspåret Blood, Death & Tequila

Det här är helt klart ett album som är värt att lyssna på för dig som är ute efter lättlyssnad, trevlig rockmusik som har lite livekänsla. Vill du dessutom drömma dig bort till en miljö som innehåller cowboyhattar, öken och kaktusar så borde du definitivt ge Blood, Death & Tequila en chans. Albumet finns både som vinyl och CD, och det går att lyssna på via plattformar som Spotify, iTunes och Amazon. 

 

Låtlista:

  1. Blood, Death & Tequila
  2. I Want You Back
  3. Road Danger
  4. Rock This Town
  5. Let’s Move
  6. Fresh New Sin
  7. Six Feet Under
  8. The Last Train

 


SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
PRESSFOTO: Therese Asplund
BAND: Traci Trexx Midnite Blues
ALBUM: Blood, Death & Tequila
RELEASEDATUM: 2022-03-25
SKIVBOLAG: Midnite Blues Records

 

BANDFAKTA – TRACI TREXX MIDNITE BLUES

MEDLEMMAR
Traci Trexx – Sång, gitarr
Anna Skoglund – Bas
Tommy Viklund – Trummor

 

 

Här kan du se videon till Blood, Death & Tequila

Relaterade artiklar