Festival of the Midnight Sun återvänder igen

En pandemi och att sjuttiotalsinkarnationen var något av en flopp stoppar inte återfödelsen av The Festival of the Midnight Sun. I stället grep man tag i det mytiska med originalet och skapade 2019 en fantastisk festival utanför Linköping. Se’n kom pandemin men festivalanden lever och nu återkommer festivalen i samma regi en andra gång, nu i Linköping.

Under en tillfälligt lugnare period av pandemin testkördes en miniversion av festivalen, Festidag of the Midnight Sun på en utomhusscen. Det var skitväder som kan beskrivas som onödigt fuktigt men musiken var bra och det var nästan så regndropparna blåste bort när band som Heavy Feather, The Hawkins, Ida Andersson Band och Satan Takes a Holiday satte det gamla industriområdet i svängning. Inför fullversionen i år kommer området utökas med fler utomhusscener och anpassas för fler personer. Skylten som har lång musikhistoria i Linköping har en bra läge precis på andra sidan järnvägen (så fritt fram även för oss lite annorlunda). Det innebär att det är nära till stationen med buss och tåg, nära till centrum och Stångån med grönområden. Samtidigt ligger det inga bostäder i närheten så vill man närma sig elvan går det bra. Festival of the Midnight Sun arrangeras av Rockred kulturförening och utökas i år till att omfatta två dagar 2022-09-02 – 2022-09-03. Årets musikuppställning är nya artister jämfört med tidigare år och onekligen ett antal band jag gärna ser live, vissa av dem om igen. De två första banden som annonserades var Atomic Swing och Ebbot Lundberg men de efterföljande artisterna går verkligen inte heller av för hackor. Hittills har annonserats och fler kommer släppas på exempelvis facebooksidan och hemsidan: Atomic Swing Ebbot Lundberg Louise Hoffsten Pascal Siena Root Abramis Brama Vånna inget Trummor och orgel Contact Lolita Pop

Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén (kristoffer.holmen@rockbladet.se)
Event: Festival of the Midnight Sun 2022
Arena: Skylten med utomhusområde.
Datum: 2022-09-02 – 2022-09-03
Hemsida: Festival of the Midnight Sun
FaceBook: Festival of The Midnight Sun – Home
Biljetter: Festival of the Midnight sun 22 – Tickster

Latest posts by Kristoffer Holmén (see all)

Relaterade artiklar