H.E.A.T och NESTOR skapade magi inför ett slutsålt Berns

Igår fick vi bevittna en smått magisk upplevelse när H.E.A.T tillsammans med NESTOR gav allt på scen inför ett slutsålt Berns. Nestor bjöd åter upp till dans med sin träffsäkra 80-tals sound och Kennys comeback i HEAT gav till slut rejält med mersmak.

Annons 

 

Vi var på plats i Berns salonger långt före de flesta och kunde insupa förväntningarna allt eftersom publiken började strömma till. Mina förväntningar på kvällen var relativt höga, och det blev i alla fall inte mindre timmarna innan då det stod klart att kvällens konsert har sålt slut.

NESTOR

H.E.A.T har ju för sin turné bjudit in Fallköpingsbandet NESTOR som alla pratat om senaste året. Deras framfart i samband med deras albumsläpp i höstas har ju bara gått från klarhet till klarhet. Det verkar som att inget kan stoppa dem. Bara den senaste nyheten att de ska agera support till KISS under deras gig på Tele2 arena senare i sommar går ju inte av hackor. Den här kvällen visade också något som inte alltid är lika vanligt att publiken var med på noterna till 100% även under kvällens första akt. Också ett bevis för att många som tagit sig till Berns Salonger den här kvällen älskade att få en dubbel dos av klassisk 80-tals hårdrock.

För mig var det första gången jag lyckats se NESTOR live och jag måste bara säga att jag är mäkta imponerad vad grabbarna lyckats åstadkomma. De är verkligen ett liveband som alla AOR-älskare bör se när ni får chansen. För att inte tala om Tobbes röstkapacitet som den kvällen var en sak som gjorde mig riktigt imponerad. Det var också tydligt hur sugna hela bandet var på att spela. Hela deras album är ju som skiva otroligt välproducerad, och det skapades flertalet magiska tillfällen under deras knappa timmeslånga spelning. Alltifrån inledningen med On The Run till duetten Tomorrow som var otroligt finstämd. Det kommer återigen bli höginstressant att följa NESTORS fortsatta framfart även live i framtiden.

 

H.E.A.T

Jag tänkte en hel del på vilka tankar Kenny skulle ha inför kvällens gig. Det var ju trots allt hans comeback-konsert på hemmaplan. Det märktes till en början att anspänningen var hög och det tog ett gäng låtar innan han började känna sig riktigt bekväm att återigen inta rollen som frontman. Jag säger absolut inte han var dålig på något sätt, men den höga adrenalinnivån hämmade honom en aning. Men han växte in i det alltmer för varje låt som spelades. Den stora vändningen kom verkligen efter pausen i mitten som utgjordes av Crash trumsolo och de brände av Back To The Rytm samt Beg Beg Beg. Då var Kenny tillsammans med hela publiken i fullständig eufori. Då blomstrade hans magnifika sångröst ut till fullo. Då var det bara att mata på ända in i kaklet.

Inför gigget i Stockholm har bandet gjort med Kenny tillbaka bara gjort ett gig på Monster Of Rock Cruise i början av Februari. Det märks inte det minsta. Märks verkligen vilken enorm rutin grabbarna har. Den två år långa ofrivilliga pausen verkar ha gjort grabbarna riktigt gott. De äntrar scenen med en enorm hunger, de spelar med en enorm glädje inför sin hemmapublik.

Jag är ett stort fan av Erik Grönwall, så klart man saknar honom. Kenny har en stor kostym att fylla, men det råder inget tvivel om att det kommer han fixa här framöver.

Mina favoritlåtar under kvällen blev Rock Your Body, Late Night Lady, Living On The Run och A Shot At Redemption.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren
KONSERT: H.E.A.T + NESTOR
DATUM: 2022-04-09
PLATS: Berns Salonger (Stockholm)
BÄSTA: Slutsålt gig säger det mesta
SÄMST: Saknade en del låtar, man kan helt enkelt inte få allt här i världen.

Relaterade artiklar