2soulsin1: “Att stå på scen med den man älskar är oslagbart”

Möt 2soulsin1, bestående av Elin och John “JB” Bergqvist Svensson. Rockbladet.se har tagit ett snack med den färska musikduon som bland annat känns igen från Tik-Tok.

När Rockbladet ringer upp duon 2soulsin1, som består av äkta paret Elin och John ”JB” Bergqvist Svensson så förbereder de sig för Östersund Rockfest, där de ska göra ett videoreportage för sin Youtube-kanal. På parets kanal finns ett flertal videoklipp med allt från sketcher och musiktolkningar. Utöver detta driver de även egen podcast, är aktiva på Tik-Tok och släpper egna låtar. JB kommer ursprungligen från death-metalvärlden där han spelat både i band och gått solo, medan Elin har ett förflutet i det psykedeliska syntrockbandet Rude Entity. Sedan paret träffades har de blivit 2soulsin1 och har hittills släppt två egna svenskspråkiga låtar och har nu material för inte en, utan två album. Duon är dock inte alltför lockade av att placera sig själva inom en specifik genre.

–  Vi skriver musik ifrån hjärtat och ser var vi landar. Det börjar oftast med att vi sitter och jammar och man vet sällan på förhand hur resultatet kommer bli. På våra singlar har vi gått lite åt singer-songwriter hållet men vi gör ju annan musik också. Antingen har vi inte hittat vår nish ännu eller så kan man se det som att vi är mångsidiga, säger Elin som även jämför musikskapandet med författarskap och konstaterar att om en författare kan prova på olika genres och inte ”bara skriva deckare” så borde även en musiker kunna testa gränserna.

JB instämmer med Elins resonemang men konstaterar också med en brinnande iver att låtmaterialet för duons andra album kommer gå åt metal-hållet och att man där kommer ”chocka” lyssnaren.

–  Det finns exempelvis en låt med Halloween-tema som är som en saga. Den ser jag verkligen fram emot! Sen finns det många andra låtar också som är betydligt hårdare där vi nog även kan få in lite growl, säger JB entusiastiskt.

Först ska dock album nummer ett släppas och planerna där är release ska bli mot slutet av året. Hittills har 2soulsin1 släppt låtarna ”Den jag blev” och ”Självhatet” som tillsammans har fått ungefär 30 000 streams. Duon inflikar att det framöver också kommer att släppas engelska låtar. Det finns även planer för sommaren att försöka genomföra spelningar och tillsammans fortsätta skapa musik i deras egna hemmastudio i huset på Norderön i Östersund.

– Jag har tidigare lidit av scenskräck, något som jag idag blivit av med tack vare John. Att få stå på scen och utöva sitt stora intresse tillsammans med den man älskar är verkligen oslagbart, säger Elin innan hon dock tillägger med ett skratt att de ibland inte vet om de tjafsar som musikerkollegor eller som gift par under en låtskrivarsession.

Under sommaren är målet att 2soulsin1 ska spela som trubadurer på barer, bröllop, företagsevent, dop med mera. Duon avslutar intervjun med en hälsning ”Stort tack till alla som följer oss och lyssnar på våra låtar, mer musik kommer komma och vi hoppas få se er ute på spelställena i sommar”.

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTO: Privat
INTERVJU: 2soulsin1

Relaterade artiklar