Red Hot Chili Peppers- På “Unlimited Love” blir det för mycket krydda

Red Hot Chili Peppers med ett nytt album beståendes av hela 17 låtar och albumtiteln är “Unlimited Love”. Visst är det fint med love, men i just det här fallet kunde vi nog begränsat oss lite.

17 lager av chili och peppar? Det behöver jag inte ens smaka på för att avgöra att det är för kryddigt. Höhö, jag vet, jätteroligt. Jag lägger pappaskämten åt sidan nu. Kritiken som det nyss usla skämtet dock grundar sig på är fortfarande densamma. Ska man göra ett album med så pass många låtar behövs det mycket finess för att produkten ska hålla. Red Hot Chili Peppers må vara ett stort namn, men det är inte tillräckligt för att bära upp ett mastigt album där vi i slutändan kanske endast har att göra med ungefär fem låtar som är något att bevara i ett hörn på världens musikmuseum. 

Gitarristen John Frusciante har visat sig vara ett framgångsrecept under Red Hot Chili Peppers karriär, då han medverkat på bandets mest framgångsrika album. Senast han var med i Red Hot var år 2006 vilket bland annat resulterade i hitten “Dani California“. Den här gången kan vi säkert få någon lite mindre radiohit som puttrar på i några månader (“Black Summer” och “It´s Only Natural” är goda kandidater) men någon ny klassiker kan jag omöjligt tänka mig att vi har här. 

“Unlimited Love” är egentligen inte något dåligt. Det är dock ett typiskt “mellanalbum”, den där sortens album som skapas bara för att publiken förväntar sig nytt material av bandet. Det finns inte alltid något nytt att förmedla med musiken och det finns inte alltid något nytt att berätta. Då blir det såhär och plötsligt sitter man med en skiva i knäet som består av ett gäng låtar som kan spelas på radio utan att någon vare sig byter kanal eller lägger aktuell låt på minnet. Trevligt men alldagligt och i och med sjutton låtar blir det slutligen också ganska långtråkigt. 

 

ROCKBLADET.se 5 out of 10

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
BAND: Red Hot Chili Peppers
ALBUM: Unlimited Love
RELEASEDATUM: 2022-04-01
SKIVBOLAG: Warner Records
BÄSTA LÅTEN: Black Summer

 

 

Relaterade artiklar