Bildgalleri: Myrkur live på Göta Lejon 2022-05-29

Dronning Amalie: En akustisk afton med Myrkur.
 
När Myrkur 2014 släppte sin självbetitlade debutEP, var det inte många som kände till namnet, men med 2015 års fullängdare, ”M,” formligen exploderade medievärlden och metallälskare jorden runt föll ögonblickligen för hennes sinnrika blandning av ilsken black metal och sirlig skandinavisk folkmusik. Nu, sju år senare, är det tveklöst vem som står på topp inom genren.
 
Vi har fått ta del av hennes musik i olika former sedan dess, ibland si, ibland så. Nu fick vi ta del av en helkväll fylld av 2020 års ”Folkesange” men här framförd med enbart Amalie vid mikrofonen, ett piano, cello, fiol, och körsång.
 
När jag tänker tillbaka, såhär 24 timmar senare, undrar jag kort om jag skulle ha njutit av föreställningen om det inte stått Myrkur på biljetten. Svaret? Absolut. Det är Amalies säregna röst och hur hon väver in olika tidsåldrar och ursprungsländer som ger lyssnaren en musikalisk historielektion.
 
Jag, för min del, ville gärna hört mer av den arga delen av hennes släpp, men jag kommer alltid njuta fullt ut av vad hon än ger oss.
 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Myrkur
ARENA: Göta Lejon, Stockholm
DATUM: (2022-05-29)

Annons 

 

Relaterade artiklar