Denied – Humanarchy

Efter att ha fallit pladask för Denied efter deras senaste släpp, “The Decade Of Disruption” från 2020, så var förväntningarna för uppföljaren rätt så höga. Med glädje kan man konstatera att Denied siktar högt ännu en gång. 

En fråga som jag får ibland är vilket band som är det mest underskattade. Det finns flera exempel på band som levererar och förtjänar att nå ut till en större publik än vad de gör. Ett av de allra bästa exemplen skulle jag säga är Denied. 

Jag upptäckte Denied i samband med deras förra skivsläpp och skrev då att bandet var här för att stanna. Ironiskt nog har man därefter inte sett så mycket mer av bandet, som liksom alla andra givetvis kämpat i uppförsbacke under pandemin. Nu är bandet dock tillbaka och även denna gång bjuder de på ett imponerande album. 

Deras ljudbild är lika fyllig nu som sist och kombinationen av klassisk heavymetal och thrash-metal, framfört med en stenhård attityd och självsäkerhet, sitter där det ska och låter rent ut sagt jävligt bra. Något som dock skiljer “Humanarchy” från föregångaren är dynamiken. Här märks det att Denied jobbat hårt och utvecklats som band. 

Förvisso fanns det redan både lugnare och hårda låtar med på repertoaren sedan tidigare, men på detta album har bandet ändock lyckats sätta ihop låtlistan på ett sätt som framhäver låtarna på bästa möjliga sätt och som lyssnare hinner du aldrig tröttna eller tappa fokus. När du kastas mellan den explosiva öppningen “Divided“, det hookiga titelspåret samt tempoväxlande och storslagna låtar som “Maintenance of Insanity” så är du helt enkelt hemma. 

Ett underskattat band som förtjänar en större publik? Here you have it! 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
BAND: Denied
ALBUM: Humanarcy
RELEASEDATUM: 2022-06-24
BÄST: “Maintenance of Insanity”.

Relaterade artiklar