Gemytligt och musikaliskt 10CC

Visst, vi är vana vid betydligt hårdare tongångar på Sweden Rock än vad 10cc bjuder på. Men ett stark musikaliskt sinne och en kultstämpel kan ändå räcka hyfsat långt. 

Förutom ett ganska horribelt inslag där bandet får för sig att köra a-capella så bevisar gubbarna att lång livserfarenhet lönar sig och att gammal är äldst. Publiken är föga förvånande av det äldre gardet men att direkt avfärda detta som något negativt vore faktiskt ett tjänstefel, för det säger absolut ingenting om spelningens kvalité. 

Det är inte meningen att vi ska hoppa, tjoa och tjimma, headbanga med mera till 10cc. Det är snarare den sortens spelning som du i lugn och ro avnjuter samtidigt som du sitter i gräset  med en kall i handen, festivallunchen i knäet och jobbar på solbrännan. Det är en gemytlig sommarspelning med allt vad det innebär. 

10cc är veteraner som vet precis vad de gör och låtar som “The Things We Do For Love” och “Dreadlock Holiday” kommer fram på precis det sätt som är önskvärt. Gemytligt och allmänt trevligt. Ibland behöver det inte bli mer komplicerat än så. 

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Anna Lenasdotter (anna.lenasdotter@rockbladet.se)
KONSERT: 10cc
ARENA: Festival Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2022-06-08
BÄST: Den sköna stämningen. 
SÄMST: Acapella funkar aldrig.
 

Relaterade artiklar