Green Day och Weezer fixade en magisk afton

Efter 2 års väntan på grund av pandemin så var det äntligen dags, den 11:e Juni 2022. Det märktes tydligt att båda banden var förväntansfulla och glada över att äntligen få spela för alla deras fans igen. Vi, fans, håller med. Livemusiken har verkligen saknats och jag är så glad att konserter och festivaler är igång igen. Hellre en pandemi av konserter än av covid – 19. 

Annons 

 

2017 såg jag såg Green Day för första gången och det var riktigt bra och därför var mina förväntningar höga för gårdagens konsert, men Green Day slog dem förväntningarna med hästlängder. Det var första gången jag såg Weezer och dem var också bra. Däremot trodde jag att Meet me @ altar skulle vara ett av förbanden, men det var dem inte. Så det var Weezer och Green Day som var gårdagens band. 

Weezers tempo är väldigt lugn och det smittar av sig till publiken, det verkar iallafall som att stämningen på scenen är bra för frontmannen Rivers Cuomo, gitarristen Brian Bell, basisten Scott Shriner och trummisen Patrick Wilson är väldigt glada och det smittar av sig till publiken, även om det som sagt är väldigt lugnt. Det märks att bandet är engagerat och gillar dem gör. 

 Jag är glad att jag äntligen har sett Weezer, de två personerna bakom sjunger med i Weezers låtar. Det blir bättre och bättre för varje låt. Publiken sjunger med när de gör sin cover på Africa av Toto. Deras bästa var Beverly Hills, All my favorite songs och Little bit of love, men deras klassiker ska såklart som Buddy Holly, Island in the sun och Say Ain’t So ska inte glömmas bort. Kommer de tillbaka till Sverige kommer jag garanterat se dem igen.

Men när Green Day klev upp på scenen så blev det en helt annan stämning än vad Weezer bjöd på.
De börjar med American Idiot och fortsätter med låtar som Holiday och Know your enemy. Frontmannen Billie Joe Armstrong är på topp hela tiden, samma gäller basisten Mike Dirnt och trummisen Tre Cool. Att se dessa tre herrar gör mig och hela publiken lycklig. 

Min personliga favorit från denna konsert är 21 Guns, den låten var den låten som gjorde att jag upptäckte Green Day 2009. Det var även roligt att höra klassiker som Basket Case, Boulevard of broken dreams, Minority och King for a day. St. Jimmy var också en riktig höjdare. Men också 2000 light years away, Jesus of suburbia och When I come around.

Det gör mig alltid varm i hjärtat när två lyckligt lottade fans får komma upp på scen. Ett fan fick sjunga med Billie Joe och sen stagedivea. Medan ett annat fan fick spela gitarr tillsammans med Billie Joe på låten “Knowledge“. Vilken upplevelse. 

Green Day avslutade konserten med låten Good Riddance och med frasen “I hope you had the time of your life” och ja det vågar jag nästan säga att alla som var där hade. Jag och min syster hade det iallafall. Jag hoppas att Green Day kommer tillbaka igen, det måste de göra.. Det är ett fantastiskt liveband och de slutar aldrig att imponera.

GREEN DAY:
WEEZER:

SKRIBENT & FOTO: Tova Hellberg (bilden är tagen med mobil från publiken)
KONSERT: Green Day + Weezer
ARENA: Tele2 Arena
DATUM: 2022-06-11

 

Relaterade artiklar