Känslofylld premiärspelning med The Halo Effect!

Till skillnad från Guns ‘n Roses totala magplask på Sweden Rocks Festival Stage under lördagens avslutningskonsert gav oss The Halo Effect en helt annan upplevelse på samma scen tidigare under dagen. Här kan vi snacka lycka, spelglädje och känslor som förmedlades av bandet direkt in i publikens hjärtan!

The Halo Effect är bandet som kom till under pandemin när nån i gänget förslog att de kanske skulle samlas, ha det lite gött och jamma lite. Efter ett tag kom idén upp att de skulle ta och snickra ihop lite låtar också. Vips, så föddes idén till The Halo Effect och snart var en skiva inspelad och klar – The Days of the Lost – som släpps den 12e Augusti 2022. 

Under våren 2022 blev det ett bandbortfall på Festival Stage på Sweden Rock. Någon vaken person på Sweden Rock-kansliet kom på idén att The Halo Effect skulle fylla platsen. Tack för den idén vem du än är! Sagt och gjort fick bandet förfrågan och det var klart att detta erbjudande kunde de inte tacka nej till. Att bara våga inviga första giget på festivalens största scen Festival Stage på avslutningsdagen som sin premiärspelning med alla parametrar som måste klaffa som nystartat band är ju helt fantastiskt.

Trots att det var deras första spelning i offentliga sammanhang tog sig en stor del festivalbesökare sig dit och gav The Halo Effect en stor premiärpublik och ett varmt välkomnande. Jag förstår dem, för de måste som jag ha hört de singlarna de släppt tidigare och fattat det stora musikarv som dessa herrar ändå har med sig i bagaget.

Först satte sig Daniel Svensson bakom trummorna, sen kom Jesper Strömblad, Niclas Engelin och Peter Iwers in och drog igång första låten. När så en storleende Mikael Stanne äntrade scenen svarade publiken med ett stort jubel. Stanne gestikulerade att han kunde inte fatta att det var sant och att han tackade alla som tagit sig dit. Efter första låten ser man till och med en tårögd Stanne le ut mot publiken återigen tackandes för deras stöd. 

Trots att Daniel inte stått på en scen sedan han lämnade In Flames känns det inte som om han inte haft något uppehåll alls och det var skönt att få se dessa herrar på samma scen spelandes sina nya låtar. Trots att merparten av setlistan innehöll osläppta låtar var publiken med bandet från start till slut. Det osläppta låtmaterialet håller samma kvalitet och groove som de tidigare släppta singlarna och ska bli grymt att få avnjuta när det dyker upp på skivdiskarna i Augusti.

Det är också väldigt skönt att återigen få se Jesper på scenen, varmt välkommen tillbaka! Den glädje och familjära känsla som detta kompisgäng förmedlade genom sitt framträdande, ödmjukhet och sin tunga ändock på något sätt episka metal var verkligen vad man behövde som start på dagen. Jag längtar redan till att jag får se dem live igen. De spelar på Hovet i Stockholm den 25:e September som förband till Machine Head och Amon Amarth. Missa inte!

 

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: The Halo Effect
ARENA: Festival Stage @ Sweden Rock Festival
DATUM: 2022-06-11
BÄSTA LÅTEN: Shadowlands
BÄSTA MINNET: Bandets glädje som publiken tog åt sig av, samt en av publikens gensvar tårögd och rörd Mikael Stanne.

LÅTLISTA – MERCYFUL FATE– SWEDEN ROCK FESTIVAL

Relaterade artiklar