Kiss visar Copenhell en allra sista gång vem som är herre på täppan

Led Zepplins Rock n roll vrålar ut i PA:t och det episka Kissintrot ”YOU WANTED THE BEST, YOU GOT THE BEST, THE HOTTEST BAND IN THE WORLD….KISS. Gåshuden exploderar på armarna och tårarna kommer. Kiss visar Copenhell en allra sista gång vem som är herre på täppan och frågan är om jag sett ett vitalare Kiss live någonsin.

Hela showen är så löjeväckande perfekt in absurdum att jag vet inte var jag ska börja. Kiss består som bekant av ett lager than life-koncept. Det är fantasi, seriefigurer, tecknad film, Beatles och glamrock som inspirerat bandet. Showen är skräddarsydd för att passa den stora allmänheten och består av allehanda hits från hela deras karriär.

Gene Simmons sprutar eld under I love it loud, Tommy Thayer skjuter pyro från sin gitarr, Eric Singer kör sitt ikoniska trumsolo innan 100 000 years, Gene sprutar blod, Eric lirar piano under Beth, Paul Stanley slänger micken runt halsen. Alla de klassiska elementen i showen är med och i dag är de verkligen tända och formligen exploderar av passion och spelglädje.

Det är leenden på scenen och man ser hur löjligt kul Kiss har när de lirar. Jag älskar att de kör underbara Tears are Falling, I Was Made for Loving You, Psycho Circus och Say Yeah. Hela showen är så sjukt genomtänkt och exploderar i en fest av sällan skådat slag  

Visserligen är det i grund och botten samma låtar som de kört live under många år, men attans så framgångsrikt. Kiss har en stor skara diehard-fans över hela världen och för dem kanske set-listen inte är direkt spännande. Förutsägbart kanske, men man vet vad man får när det gäller Kiss.  

Här på Copenhell råder ingen hysteri, utan det sjungs med i låtarna, ölen flödar och gemytet är på det sedvanliga danska maneret. Kiss har aldrig varit speciellt stora i Danmark och på sätt och vis blir det just därför en skönare stämning i publiken. Danskar är tillräckligt öppensinnade och entusiastiska av naturen utan att bli hysteriska.

Men mest beundransvärd av alla är Gene Simmons. Svetten sprutar, dräglet rinner och ögonen glöder av fullständig fullblodspassion. Jag vet ingen annan 72-årig musiker som så fullständigt går in i rollen av sig själv. När Gene spottar blod och flyger upp i luften likt en demon, vet jublet inga gränser.

Konfettin som sprutar ut i Rock ‘n Roll All Night tar aldrig slut och himlen fylls med regnande konfetti som sedermera fastnar i håret publiken. Kiss är en fest för ögonen och öronen och för mig har de alltid varit världens absolut bästa liveband. Jag vet inte om det kommer att få upplevas något bättre på Copenhell någonsin.

Ett stort och värdigt avsked och farväl av tidernas mest ikoniska liveband.

 


SKRIBENT
: Thorbjörn Skogh (thorbjörn.skogh@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Karolina Vohnsen (karolina.vohnsen@rockbladet.se)
KONSERT: Kiss
ARENA: Helviti Stage @ Copenhell
DATUM: 2022-06-16
BÄSTA LÅTEN: Calling Dr. Love och Tears are Falling
BÄSTA MINNET: Förmodligen en av de bästa Kiss-shower jag sett någonsin.

 

LÅTLISTA – KISS – COPENHELL

Detroit Rock City
Shout It Out Loud
Deuce
War Machine
Heaven’s on Fire
I Love It Loud
Say Yeah
Cold Gin
Lick It Up
Calling Dr Love
Tears are falling
Psycho Circus
100 000 Years
God of Thunder
Love Gun
I Was Made for Loving You
Black Diamond

Extranummer:

Beth
Do You love me
Rock ‘n Roll All Night

Relaterade artiklar