Nightrage kämpar på bra trots Megadeth-krock

“Tack för att ni inte kollar på Megadeth” säger Nightrages Ronnie Nyman ifrån scenen, varpå en yngling i publiken skriker ”Megadeth suger”. Ja, ungefär så är stämningen på denna aftonspelning.

Att spela samtidigt som Dave Mustaines Megadeth är såklart ingen tacksam uppgift. I Nightrages fall är Sweden Rock-spelningen på Silja Stage ännu mer speciell, i och med att de inte ens varit tilltänkta för festivalen från början, utan i stället fått rycka in för Grave som tvingats ställa in sitt gig. Något bättre förutsättningar kan man givetvis önska sig.

Nightrage förvaltar dock sin timme i rampljuset väl. I februrari släppte de sitt nya album ”Abyss Rising” och när livespelningar nu äntligen är möjligt igen så är det ett gyllene tillfälle för bandet att nu få visa upp sig för en festivalpublik.

Det lyser igenom att bandet själva är medvetna om att de dragit en vinstlott trots krocken med Megadeth. Det är ändå inte en alltför liten skara människor som samlat sig framför scenen och jag skulle säga att denna trogna publik får valuta för pengarna. Nightrage bjuder på en skön mix av både gamla och nya låtar, det faller väl ut på alla fronter och publiken får en intensiv och väl godkänd timme fylld av ilsken death-metal då den är som mest effektiv.

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Nightrage
ARENA: Silja Stage/ Sweden Rock Festival 2022
DATUM: 2022-06-08
BÄST: Energin.
SÄMST: Bandet hade förtjänat lite bättre förberedelser, även om det inte alltid går att styra över.

Relaterade artiklar