Overdrive let The Metal Do The Talking at Sweden Rock Festival!

Äntligen dags för Sweden Rock Festival 2022 och första stoppet som jag fick nöjet att uppleva var Overdrive. En härlig återblick till början av 80-talet samt senare alster som de släppt. Den musiktörstande Sweden Rock Festival-publiken var direkt med på noterna och bandets namn skanderades innan de gick på scenen. En härlig början på festivalen för mig!

Overdrive är ute på sin avskedsturné under 2022 och ett av stoppen var på Sweden Rocks Rockklassiker scen. Lite ljudproblem i början samt en av misstag avstängd mikrofon störde inte nämnvärt utan gubbarna smackade på spelglädjen rejält och charmade publiken enormt redan från start. Speciellt sångaren Per och gitarristen Janne sken på scenen och hade grym publikkontakt. Efter några inledande nummer drog de igång covern There’s Something Going On av ABBA-Frida och konserten tog fart ordentligt. I efterföljande Let The Metal Do The Talking tog sig sångaren Per ner i diket och dirigerade publiken från första parkett och eldade på publiken ännu mer. Det var en ren fröjd att se. De växte sig större ju längre spelningen fortsatte och gav ett värdigt avsked. Pers sångröst var dessutom på topp även i de högre noterna och rysningarna de gav kan inte ha varit begränsade till mig. Han hade grym energi och en eld som satt perfekt denna dag.

När gitarristerna samt basisten samlades bakom sångaren flertalet gånger under avslutande låtarna och backade upp sångaren var det snyggt och med en liten tår i ögat jag inser att detta är någon av de sista gångerna jag får se detta. Overdrive presterade med den äran idag och jag kommer ta chansen att se dem igen innan det är för sent. De skvallrade från scenen att det blir en tältspelning senare under festivalen. Håll utkik!

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias “Madcap” Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Overdrive
ARENA: Rockklassiker-Tältet @ Sweden Rock Festival 
DATUM: 2022-06-08
BÄSTA LÅTEN: I Know There’s Something Going On och Let the Metal Do the Talking
BÄSTA MINNET: När gitarristerna och basisten backar upp sångaren som en musikspelarvägg!

LÅTLISTA – OVERDRIVE – SWEDEN ROCK FESTIVAL

Signs All Over
Cold Blood Chaser
Thriller
See The Light
I Know There’s Something Going On
Let The Metal Do The Talking
Back On The Hunt
Heart Of Stone
Breakin’ Out
Sweet Fear
Black Revenge
Dream Away
Mission Of Destruction
Overdrive

Relaterade artiklar