RAUBTIER visade vad skåpet ska stå på Sweden Rocks första dag

Efter en svajig ljudlig inledning kom RAUBTIER i gång rejält och vi fick uppleva en djupt ödmjuk och rörd Hulkoff inför en stor publik framför näst största scenen Rock Stage i solnedgången. Perfekt på många olika sätt.

Säga vad man vill om Hulkoff, men leverera tung industri-metal och fånga sin publik oavsett storlek av scen på ett helt naturligt vis är något han är en mästare på. Bortsett från pandemi-åren så har det varit relativt tyst från Raubtier-lägret förutom nu under senaste halvåret då de spelat på några mindre festivaler. Hulkoff själv har satsat mer på sin solokarriär då han var Special Guest på hela Sabatons Sverige-turné.

Men Raubtier-maskinen är verkligen väloljad och samspelet på scen mellan Pär och Jonas flyter på som att de inte gjort annat än turnerat runt senaste åren. Och trumspelet från Anders Johansson var som förväntat helt magiskt bra.

Setlisten var exakt en perfekt mix mellan blytunga låtar som till exempel Det finns bara krig, Dieseldöd, Dobermann till lite lugnare låtar som Änglar, Hjärteblod och Polarvargen.

Jonas tog verkligen ton inför några av låtarna och han fick verkligen igång publiken inför en av deras större hittar Achtung Panzar som krossade publiken likt en pansarfordon.

Spelglädjen på scen från hela bandet märktes otroligt väl och smittades av på publiken och då främst under avslutningsdelen med låtar som Världsherravälde, Kamphund och Låt Napalmen Regna.

Jag gick från spelningen med ett stort smajl, de maxade verkligen sina 60 minuter på Rock Stage och tror att de peppade igång publiken inför kvällens headline Megadeth.

 


SKRIBENT
: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: RAUBTIER
ARENA: Rock Stage, Sweden Rock Festival 2022
DATUM: 2022-06-08
BÄST: ACHTUNG PANZAR, bra uppeppning av Jonas innan panzarmaskinen körde av publiken.
SÄMST: Ljudet inledningsvis

Relaterade artiklar