Stabilt och tryggt med Social Distortion

Det är ändå något med vissa av dem äldre banden. Den erfarenhet så många av dem besitter är verkligen en styrka och Social Distortion hade inga som helst problem med att spänna sina muskler under Sweden Rocks sista dag.

Vi börjar med det udda: Under årets festival har vi alltså fått höra ”Ring Of Fire” framföras live inte mindre än TVÅ gånger. Detta trots att Johnny Cash är död och begraven för längesen. Först hörde vi den framföras av Volbeat och nu avrundade även Social hela sin konsert med samma låt. Ingen lever upp till originalet och frågan man ställer sig är: Varför? Bara varför vågar man inte lita mer på sitt eget material?

Bortsett från den fadäsen så står dock Social för en av de mer stabila spelningarna på årets festival. Solen steker över publiken framför Festival Stage och åskådarna njuter minst lika mycket av den som av den kvalitativa käftsmäll till punk som levereras här. Det applåderas spontant lite här och där under spelningens gång och stämningen är god.

Man får intryck av att Social kunde ha blivit väckta mitt i natten och ändå framfört detta set felfritt. Något förutsägbart? Kanske. Men hade man velat ändra på något nu när dessa trygga veteraner ställer skåp med klassiker som ”Machine Gun Blues”, ”Don´t drag me down” och ”Story Of my Life”? Svar nej.

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Anna Lenasdotter (anna.lenasdotter@rockbladet.se)
KONSERT: Social Distortion
ARENA: Festival Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2022-06-11
BÄST: “Story Of My Life”.
SÄMST: Lite mer publikkontakt hade förvisso inte skadat.
 

Relaterade artiklar