Suicidal Tendencies – en trevlig start på Copenhell!

Suicidal Tendencies är kända för sin crossover metal samt energi på scen och de fick äran att vara första band ut på Copenhells största scen Helviti, samma scen som Metallica skulle inta senare på kvällen. Trots att det var mitt på eftermiddagen så hade en hyfsat stor publik samlats framför scenen som sjöng med och gav bandet extra energi med ett flertal moshpits.

Med den karismatiske och energiske Mike Muir bandgrundaren alltjämt bakom mikrofonen i sin karakteristiska bandana och keps, gled Suicidal Tendencies in på scenen och drog igång konserten med klassikern You Can’t Bring Me Down. Redan från start sågs minst 3 moshpits dras igång – härligt! Att bandet har tillåtits använda Metallicas Snakepit-ramper är ju guld värt då främst Mike och gitarristen Ben Weinman i princip utförde ett träningspass med deras många rundturer runt på ramperna till publikens förtjusning. Mikes skuggboxningsliknande viftande i takt med musiken är ju fortfarande lite av hans trademark och nåt som bara gjorde en gladare ju längre konserten pågick. Tyvärr var inte lead-gitarristen Dean Pleasants inte alls lika mobil utan höll sig uteslutande på scenen framför trummorna och spelade fokuserat om än bitvis uppvisandes ett stort leende.

Mellan låtarna får publiken ta del av både det ena och det andra goda rådet från Mike då han får oss att tänka på att ta tag i saker, att han aldrig har tagit droger eller har druckit alkohol samt att hans pappa hade givit honom rådet “If you kiss ass too much, you will end up with shit in your mouth!“. En del tänkvärda ord som faktiskt inte alls kändes som någon predikan utan mer som välmenande råd från en härlig och ärlig frontman!

Tyvärr fanns inte trummisen Dave Lombardo eller Michael Morgan med i bandet på scen under denna vända då de har andra åtaganden som varit planerade sedan länge, men som blivit uppskjutna av pandemin så de krockade helt enkelt med Suicidals Europaturné. Men vad gjorde väl det när vi fick se Tye Trujillo – japp Metallicas Rob Trujillos son – som bl a hoppat in som basist i Korn live och Brandon Pertzborn som varit med i bla Black Flag och senast hoppat in som trummis i Limp Bizkit och spelar nu i Ho9909. En stolt Rob Trujillo dök dessutom upp vid scenkanten för att kolla in sin son med ett stort leende på läpparna som många i publiken vaksamt uppmärksammade. Tye vågade sig t o m ut lite på Snakepit-ramperna för att hälsa lite på fansen i piten samt mysspela lite. Det hade varit ännu bättre om han hade röjt på ännu mer, men det kommer väl med tiden ju fler gig han får under bältet. Det känns dessutom som om att cirkeln är sluten i och med att Tye nu spelat med Suicidal precis som hans farsa gjorde under början av 90-talet!  

Under War Inside My Head och avslutande Pledge Your Allegiance kom bandet än mer till sin fulla rätt då alla vid scenen sjöng med. När dessutom Ben svingade sin gitarr energiskt och så där bestämt som bara han kan göra påeldad av Mikes snabba sång och kommendering av publiken var allt bara perfekt! Detta var en trevlig start på Copenhell-onsdagen!

 


SKRIBENT
: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Karolina Vohnsen (karolina.vohnsen@rockbladet.se)
KONSERT: Suicidal Tendencies
ARENA: Helviti Stage @ Copenhell
DATUM: 2022-06-15
BÄSTA LÅTEN: War Inside My Head
BÄSTA MINNET: Mikes och Bens energi. Tye Trujillo på scen.

 

Relaterade artiklar