Svängigt med Eclipse

Melodiös hårdrock inleder Sweden Rocks andra dag och en stor variation av glada hårdrockare kickas igång ordentligt av proffsen i Eclipse. 

Eclipse är något av den svenska melodiösa rockens okrönta kungar. De har hits som spelas flitigt på Bandit och deras sound tilltalar gammal som ung, såväl nostalgiker som utforskande blåbär. Något som också märks när man tar sig en snabb titt över publikhavet, där det är idel blandade åldrar som diggar och klappar takt. 

Erik Mårtensson är en sann frontman ut i fingerspetsarna, som utnyttjar hela scenutrymmet genom att springa fram och tillbaka längst scenkanten, utöva gitarrdueller med basisten Victor Crusner ute på catwalken, vifta med mikrofonstativet och agera allsångsledare med publiken. Allt detta görs med en utmärkt tajming och bandet är synkade rakt igenom. Det märks hur mycket de njuter av stunden och publiken tar dem till sina hjärtan. 

Spelglädje, solsken som tittar fram från den annars molntäckta himlen och allsång till låtar som “Twillight“, “I Don´t Wanna Say I´m Sorry” och “The Storm“. Förutom det får vi också höra festivalens bästa ljud såhär långt, trevligt!

 

 

RB-Betyg-8_10

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Eclipse
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival 2022
DATUM: 2022-06-09
BÄST: Radiohiten “Twillight” gör sig utmärkt live.
 

Relaterade artiklar